Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A tojást hogy egyem, sütve,...

A tojást hogy egyem, sütve, főzve, vagy nyersen?

Figyelt kérdés

Persze ha csak nem szalmonellás:)!Imádom nyersen a tojást, csak úgy sóval és felverve , Kenyérrel szoktam mártogatni!

Kíváncsi lennek arra hogy rosszul teszem vagy jól. Mert annyi legenda szol a tojás körül, hogy mar nem is tudom hogy mit higgyek! Egyesek azt mondjak, hogy nagyon karos ha többet eszem, mint kettőt egy heten. Egyesek meg azt, hogy nagyon egészséges de csak akkor, ha legalább hármat eszem egy evésre!

2010. ápr. 14. 08:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A legújabb kutatások szerint a tojás a legegészségesebb élelmiszer.16 féle vitamin van benne,csak C nincsen.A koleszterinszintnek csak akkor árt,ha az illetőnek baj van eleve a koleszterinjével.

Naponta biztosan ehetsz többet is.

2010. ápr. 14. 09:00
 2/11 anonim ***** válasza:
nyersen ne egyél sokat, mert biotin hiányt tud okozni(ez egy vitamin és a nyers tojás egyik fehérjéje mellett nem tud felszívódni). én főve és sütve eszem, 2-nél többet egy héten. nagy mennyiségben mondjuk tényleg nem egészséges, pl ha valaki napi 3-at megeszik vagy többet. úgyhogy egyed nyugodtan, semmi bajod nem lesz tőle, csak nyersen tényleg ne sokat.
2010. ápr. 14. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:

a tojás akkor jó igazán, ha vidéki nénitől veszed, akinek saját tyúkjai vannak. sajnos manapság a tyúkokat hormonokkal tömik ( hogy gyorsabban nöljenek, több tojást adjanak), meg antibiotikumokkal (hogy ne legyenek betegek). így a tojás, amit tojnak nem biztos, hogy annyira egészséges.

nyersen semmiképpen nem enném.

2010. ápr. 15. 23:25
 4/11 anonim válasza:
nyersen ne egyél sokat, mert biotin hiányt tud okozni(ez egy vitamin és a nyers tojás egyik fehérjéje mellett nem tud felszívódni). én főve és sütve eszem, 2-nél többet egy héten. nagy mennyiségben mondjuk tényleg nem egészséges, pl ha valaki napi 3-at megeszik vagy többet. úgyhogy egyed nyugodtan, semmi bajod nem lesz tőle, csak nyersen tényleg ne sokat.
2010. ápr. 18. 09:36
 5/11 anonim ***** válasza:
mind három esetben jó. fő az egészség.
2010. ápr. 24. 08:53
 6/11 anonim ***** válasza:
egyébként a nyers tojássárgáját mézzel, vagy cukorral elkeverve a fáradt hanszalag karbantartására az énekesek is szokták alkalmazni. ezt már az orvosom is ajánlotta.
2010. ápr. 24. 08:55
 7/11 anonim ***** válasza:
mind három féleképpen eheted, de azt javaslom, hoigy a szádon keresztül.
2010. ápr. 24. 15:22
 8/11 anonim válasza:

08:55-nek igaza van

én kórusban éneklem és fellépések előtt így eszem

egyetlen aranyszabály van a természet adta élelmiszerekkel lásd: tojás

MINDIG MINDENT CSAK MÉRTÉKKEL! és nem lesz semmi baj

jó tojásozást;)

2010. ápr. 26. 20:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Ha hetente megeszek egyszerre 4 tojást nyersen, az helyes mertékének számít ?
2010. ápr. 27. 12:48
 10/11 anonim válasza:
Nyersen ne egyél tojást mert nem bírod rendesen megemészteni
2011. jún. 1. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!