Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Beteges az étkezési szokásim,...

Beteges az étkezési szokásim, vagy másnak is van hasonló "hóbortja"? Többi lent.

Figyelt kérdés

Próbálom röviden leírni: A lényege az, hogy nem eszek meg semmi gyári, bolti kész- és félkész ételt, még bolti fűszerkeveréket sem használok, jobb szeretem magam fűszerezni a húst ízfokozók nélkül. A baj ott kezdődik, hogy ha épp nincs adalékmentes étel, napközben jóformán semmit nem eszek, amíg nem érek rá főzni magamnak délután.

Reggel megiszom a kávémat (amit nem, tartok napi egyszer egészségtelennek) majd később megeszek egy barackot. Ha valahova el kell mennem, bekapok egy pár falat jó minőségű sajtot, hogy ne forduljak fel. Sokszor éhes vagyok nap közben, de nem zavar. Sőt az a baj, ha nap közben eszem néha rendesen, elfáradok. Ha megjöttem az utamról, sok folyadékot iszok, amibe a sör is belefér, majd ha végeztem a dolgaimmal, jöhet a főzés, amiben csak az van, amit tudom mit teszek. Bolti szalámi, joghurt, "ragasztott sonka" kizárt. Kotyvasztok valamit alapanyagokból, majd desszertnek a saját fámról szedett meggyből készült fagyimat majszolom. A gond azzal lehet, hogy egy nap egyszer eszek rendesen lefekvés előtt, ha már minden nyugi.

2015. júl. 22. 16:32
1 2
 1/12 anonim válasza:
és ezt azért csinálod mert nem akarod megenni a sok szemetet ez által egészségesen élsz , vagy azért mert nem birod megenni a sok szemetet ? De hidd el azis tönkretesz hogyha nem eszel rendesen :/
2015. júl. 22. 16:43
 2/12 anonim ***** válasza:
Kicsit kényszeres, de nem lesz tőle bajod. Ha viszont emiatt úgy érzed, le kell mondanod jó dolgokról, vagy a környezeted érezteti veled ezt, esetleg betegesen lefogynál, menj el pszichológushoz. Ha pl. lenne egy több napos külföldi út, ahol nem főzhetsz magadra, és emiatt lemondod, akkor irány a dilidoki.
2015. júl. 22. 16:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Alapvetően az a bajom, hogy nem bírom megenni. Egyszerűen érzem a különbséget minden ízében egy bolti és egy házi szalámi vagy kolbász között. (ez csak egy példa) Kiérzem az ízekből az adalékot és az ízfokozót. Nem vagyok anorexiás, 39 éves nő vagyok normál alkattal és feszes bőrrel. Arcra általában legalább 5 évvel fiatalabbnak néznek. Csak azért írom, hogy ne higgyétek, hogy egy beteges kinézetű emberről van szó. Imádom a zsíros, szaftos kajákat, mint a ragadós körömpörköltet, pacalt, kocsonyát, bőrével sült csülköt sörrel locsolva. Simán beburkolom este ezeket, úgy alszok jól. :-D

De egész nap alig eszek. Megbosszulhatja magát? Vagy tényleg azt egye az ember amit kíván és akkor amikor akarja? Nekem nem megy ez a "reggel egyél mint a király, délben mint a polgár, este mint a koldus". Pont fordítva élek. De a legfőbb az, hogy ha nincs adalékmentes tápanyag inkább nem eszek semmit.

2015. júl. 22. 17:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok ezzel. De amióta még régebben volt problémám a vércukrommal, reggel azzal kezdem, hogy egy késhegynyi házi zsírt egy csipet kenyérrel lenyelek. Nekem ez a pirulám. Beállítja egész napra a vércukrot, igy nem szédülök, nem gyengülök el napközben.

Egyébbként kerölöm az étolajos szemetet, csak is zsírral főzök. Újabban a kenyeret sem nagyon eszem, mert már a lisztben is gumipor van. Gyümölcsöt egyáltalán nem eszem, sem zöldségestől sem a piacról. Mikor kimegyek a hegyre, ott még van gumipormentes gyümölcsöm, Bár amióta 20 km re megépült az autópálya már abban sem vagyok biztos. De ott erdő vesz körbe, az talán megszűri a levegőt.

2015. júl. 22. 21:37
 5/12 A kérdező kommentje:
A növényzet sokat felfog. De valóban nem lehet megbízni a bolti zöldségben, gyümölcsben sem, ezért kell a gyümölcsöt házi pálinka formájában fogyasztani :-D
2015. júl. 23. 08:17
 6/12 anonim ***** válasza:

Főztem itt az út szélén szedett meggyből is pálinkát. Hát azt hiszed meg tudtam inni? 8liter jött belőle el kellett osztogatnom. A "kissebbség" gyomra nem mondta hogy nem jó!

Valahogy a gumipor a pálinka erjedése során sem szűnik meg.

Különben a bolti palackozott szeszes italokat is épp ezért nem tudom meginni. Szét akarja marni a nyelőcsövemet még a sör is, pedig az csak 5% os.

2015. júl. 23. 10:55
 7/12 anonim ***** válasza:
A gumiport hogy a fenében sikerült átdesztillálnod?
2015. júl. 23. 11:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Azt Én sem tudom, de valószínű, hogy nem maga a gumipor, hanem annak a leszármazottjai kerülnek be ételeinkbe italainkba.
2015. júl. 23. 12:34
 9/12 anonim válasza:

Szerintem kényszeres vagy, és ez az evészavarnak egy típusa. Orthorexiának hívják. Tudok olyan esetről, hogy valaki az apja 70. születésnapján ragaszkodott, hogy ő szabja meg, melyik étterembe megy az egész család, és oda is magával vitte a hozzávalókat, amiből neki kellett, hogy külön főzzenek a szakácsok.

Aki kényszeresen a külsejével foglalkozik, és igényt tart minden kontrollra a teste felett, beleértve a táplálkozást is, annak szerintem pszichológusra van szüksége.

Természetesen nem kell szemetet enni, de azért a bolti joghurtok, bio élelmiszerek között is van, ami nem méreg, és végső soron te is készíthetsz magadnak valamit napközbenre. Egy kávétól és egy baracktól gyomorfekélyt fogsz kapni. A renszertelen táplálkozás látszani fog külsőleg is. 40 éves kor körül csökken az izomtömeg, és ez a folyamat csak rendszeres, jó minőségű fehérjebevitellel lassítható, plusz a sport... Sportolsz? Azt hogy bírod ilyen táplálkozás mellett?

Ergo, szerintem nem jó a tendencia, természetesen nem vagy elmebeteg, de egy pszicho-t felkeresni nem volna rossz ötlet. (Kérdés, hogy a magánélet, partnerkapcsolat OK-e, ezt a szakember is tudni akarja majd.)

2015. aug. 7. 10:05
 10/12 anonim ***** válasza:

9-es! Megb'szhatod a psziodokikat! 40 évet szenvedtem a baromságaik, előírásaik miatt!

Fel kéne már fogni, hogy minden elváltozás, minden kín az emésztésre, az emésztés tökéletlenségére vezethető vissza!

Ezt viszont az emésztésből hiányzó oxigén eredményezi, ami pótolható! És nem kell a tudományos baromságoknak bedőlni, csak oxigént juttatni az emésztésbe.

2015. aug. 7. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!