Mennyi ideig lehet hajmosás nélkül kibírni, hogy ne legyen a hajnak baja tőle? Tényleg néhány hét után "beállhat" a haj öntisztulásra?
Köszönöm az ötletet. Majd kipróbálom.
Ha máe előkerült a téma, nem, nem szárítom a hajam általában, csak akkor, amikor nincs elég meleg, és félek, hogy megfázhatnék.
Bár mostanában ez nem probléma, mert egyáltalán nem mosom. Nincs semmi probléma, nem is zsíros.
Amit viszont csinálok; kitaláltam, hogy ecetet spriccelek, permetezek rá, amikor úgy érzem, hogy jót tenne, és úgy kefélem. Nagyon keveset, nem lesz tőle nedves. Szerencsére nincs bajom az ecettel, viszont van, akinek facsarja az orrát, ha ilyenkor véletlenül mellettem van.
Még majd azt fogom kipróbálni, hogy az ecet úgy is jót tesz-e, ha a szaga eltűntetésére valami illóolajat teszek bele.
Onnan jutott eszembe, hogy a kefét ecetes vizben szoktam tisztítani, mosni, pucolni -nem is tudom, mi a legjobb szó rá-.
Igazából nem is tudom. Nem annyira zsírtalanítani, mert nem zsíros. De nem is olyan szállós, száraz, mint volt régebben hajmosás után.
Csak arra gondoltam, hogy ha a sörtekefét ecetben tisztítom, akkor egy lépéssel közelebb kerülök, ha magát a hajam spriccelem.
Különben is ecetben szoktam öblíteni hajmosás után a hajam, könnyebb volt kifesülni, lágyabb lett.
A mosáshoz is ecetet használok öblítőnek, és az is jó.
Baja nem hiszem,hogy lehet tőle, olyan kevés.
A citromot még nem próbáltam, nagyon meggondolom, mert nem szeretem, ha keményes a hajam.
Köszi, hogy megírtad. Végül is akkor te sem tudod, hogy miért használod az ecetet. ;-) Használtam én is - és ha megengeded, leírom, hogy mit tapasztaltam. Több oldalon olvastam azt, hogy akik vízzel hígított ecetes hajmosást végeznek, utána illóolajos vízzel is öblítenek, hogy ne érződjön az ecet erős szaga. Kipróbáltam én is és nekem egyáltalán nem vette el az ecetszagot az illóolaj illata. Leveleztem egy lánnyal, aki szintén kipróbálta ezeket és tapasztalatot cseréltünk. Neki is ugyanaz volt a tapasztalata, mint amit fentebb leírtam.
Amit még az illóolajjal kapcsolatban észrevettem, az az volt, hogy nem illant el maradéktalanul - pedig az igazi illóolajnak teljesen nyom nélkül kellene elillannia. Elképzelhető, hogy nem volt olyan minőségű az illóolaj, bár Magyarországon korrekt márkájúnak számítót vettem. Kissé olajos maradt a hajam az illóktól szerintem, így én jobban szeretem illó nélkül.
Írtad, hogy száraz a hajad. Nekem is afféle. Az igaz, hogy az ecettől selymes lesz a haj, de azt hiszem, hogy hosszú távon mégsem jó száraz hajra, mert szárít.
Természetesen egyikre sem mondom azt, hogy ne használd, mert majd te úgyis kitapasztalod, hogy neked mi a jó (de én megbántam az ecetes hajmosásokat, már nem csinálom, de zsíros hajra biztosan nagyon jó).
Nagyon érdekes, hogy az illóolaj nem veszi el az ecetszagot. Akkor miért mondják?
Azért majd ha egyszer nem felejtem el, én is kipróbálom.
Engem ugyan nem zavar at ecetszag, de van, aki azt mondja, hogy elég egy kicsit éreznie, és napokig facsarja az orrát. Szóval igyekszem egyedül használni.
Különben is keveset permetezek rá, és el lennék nélküle is.
Szerintem is az embernek magának kell kikísérletezni, hogy neki mi a jó. Ez így van.
Volt egy időszak Magyarországon, amikor az itt élő emberek nagy része csak hajsamponnal mosott hajat, fejbőrt. (Engem egyébként gyerkőc korom óta érdekelnek a gyógynövények és már akkor kipróbáltam sok mindent, amit mostanában kezdenek újra használni szélesebb körben.)
Aztán egyre többen jöttek rá arra, hogy az a rengeteg vegyszer, kemikália, amelyekkel körbe vagyunk véve, nem éppen optimális, úgy tűnik. Voltak, akik allergiásak lettek, másoknak komolyabb problémáik alakultak ki. Sokakat a "kényszer" vitt arra az útra, hogy leálljanak a vegyszerekről, mások spontán ráéreztek arra, hogy közelebb kerüljenek a természethez.
Vannak, akik most is ragaszkodnak a samponos hajmosáshoz. Szerintem azok az emberek, akik az ecetes hajmosás utáni illóolajos öblítés szagelvevő hatását emlegették, úgy gondolták, hogy ez így nem lesz olyan riasztó azoknak, akik már pedzegetik, hogy leálljanak a sampon használatáról.
Azt is el tudom képzelni, hogy ők nem tettek annyi ecetet a vízbe, mint én, lehet, hogy kevésbé érződik úgy az ecet szaga...
Szerintem amúgy, ha olyan emberek, akik még most kezdik el az átállást természetes anyagokra és azt mondják nekik, hogy az ecet szagát az illóolaj elveszi, majd azt tapasztalják, hogy mégsem - szóval szerintem ez nekik egy csalódás lesz. Inkább ne használjon az ember ecetet, ha zavarja, hogy érzi a szagát, hiszen más szereket is lehet használni kiváló eredménnyel (pl. rozmaring tea), de azt nagyon nem szeretem, ha hazudoznak az embereknek.
Természetesen ezt egyáltalán nem rád értettem, hanem azokra, akik azt mondják, hogy az illóolaj elveszi az ecet szagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!