Miből áll a hajápolási rutinotok? A hajápolással kapcsolatban szeretnék feltenni néhány kérdést. (Hajápolási routine, ricinus olaj, balzsam stb. )
Göndör, hosszú, a tetején zsíros az alján száraz hajam van.
Miből áll a hajápolási rutinotok?
Melyik balzsamok váltak be nektek (olyan amit nem kell kimosni, göndör hajam van)?
Milyen pakolásokat tesztek a hajatokra (mi ellen töredezés, kiszáradás stb és kb. mennyi kell egy alkalomra kupaknyi tenyérnyi stb. és milyen sűrűn tesztek a hajatokra)?
Milyen sűrűn mostok hajat?
Ricinus olaj milyen sűrűn kell használni, az egész hajra (nem zsírozza?) bevált nektek, és mennyit kell használni?
Javasoljátok hogy használjak két különböző sampont a hajamra?
Ehhez a rutinhoz mit szóltok?
Sampon (Egyelőre egy féle de egyszer majd veszek zsíros meg száraz hajra valót)
Balzsam 5-10 percig rajta hagyom aztán lemosom
Pakolás 10-30 perc zacskó vagy zuhanyzósapival+törölköző kimosom
Ne mosd ki balzsam
Wax vagy habot használjak szerintetek?
Pólót használok szárításra
Ezt a rutint tervezem majd most csak hajat mosok balzsam fésülködés és törölköző (amiről azt hallottam hogy nem jó) meg hajhab aztán szárítás.
Köszi előre is a válaszokat.
Vékony szálú, hosszabb hajam van, lépcsőzetesen vágva: heti 2 alkalommal alapos hajmosás (nedvesedik még úszás közben is sajnos ...) csakis jó minőségű, krémesebb samponnal és hajpakolás min. 1-szer/hét.
Pakolások: nekem a következő a legjobb: (jó minőségű) kókuszolaj+ricinus+oliva olaj.
Fodrászként a következőket tudom tanácsolni:
Nem kell kétféle sampont használnod, nem is nagyon kivitelezhető, hogy ne érjen csak az adott területre. Megfelel egy sima tisztítósampon. Utána kell balzsam, a hajtöveket jól elkerülve. A göndör haj természeténél fogva szárazabb, mint az egyenes, ezért igényel több törődést.
Hogy milyet, az teljesen igény és ízlés, na meg pénztárca kérdése. Vannak nagyon jó Kallos hajpakolások, azokra gondolok, amik egy literes tégelyes kiszerelésben vannak. Mindegyik nagyon jó. Aztán lehet venni direkt göndör hajra való balzsam spray-k, ezeket nem kell kimosni. Aztán vannak göndör hajra való krémek, amik segítenek abban, hogy a fürtök szépen összeálljanak és ha reggelre esetleg úgy áll a hajad, mint az oroszlánsörény, segít helyrehozni a tincseket.
A ricinus nem szokta zsírossá tenni a hajat, és tényleg jót tesz. Na meg a kókuszolaj is szuper.
A hab általában szárít, ennek kiváltására írtam feljebb a krémet. (pl. Tigi foxy curl)
A göndör hajat nem nagyon kell fésülni, csak hajmosáskor. Szárítása diffúzorral ajánlott, egész máshogy néz ki tőle a frizura, mint a sima hajszárítós szárítás után.
Balzsamnak ajánlom még a mézes balzsamot (honey balsam), ez is olcsó, és száraz hajra is alkalmazható úgy, hogy nedves kézbe keveset kell tenni, és ezzel megnyomkodni a hajat. Szépen összeállnak a fürtök, és ápolja is a hajat.
Hirtelen ennyi. :)
Kb 5 naponta mosok hajat, eddig Balea Kids sampont használtam, most Bio Bellét (eddig csak 1x próbáltam). Nekem is zsírosodik a hajam, de kb 5 naponta szoktam mosni, mert a gyakori hajmosás sem jó. Ha már kezd zsíros lenni akkor disznósörte kefével szoktam kifésülni, mert az eloszlatja a zsírt. Bár nekem nem természetes göndör a hajam, hanem csak headlines van benne, szóval inkább hullámos-göndör. Balzsamból Baleát használtam (lila, most kék kupakos, de nem minden hajmosásnál használom, neked gondolom kell) A ricinus olaj nekem nem vált be, mert hullott tőle a hajam, inkább olívaolajat használok, meg kókuszolajat (finomított, ha elfogyott a szűz kókuszolajat szeretném kipróbálni)A hajam végére eddig Isana göndörítő hajhabot használtam, és Tony&Guy göndör hajra való hajgélt (ez elég drága, ajándékba kaptam kb 2700ft).
DE!! Pár hete kipróbáltam azt, hogy lenmagot főztem, és ennek a zseléjét nyomkodtam a hajam végébe, szerintem nagyon jó! 1 evőkanál lenmaghoz 1 deci vizet kell önteni és pár percig főzni, amíg el nem kezd sűrűsödni (takony állaga lesz), és leszűrni, ennek a zseléjével bekenni a hajad. Az én hajamhoz elég szokott lenni fél evőkanál lenmag is, a maradékot meg a bőrbe kenem. Neten lehet róla sok infót találni, szerintem érdemes kipróbálni. (250g lenmag 250-300Ft). Remélem tudtam valamit segíteni.:)
Igen mindig használok balzsamot.
Heti egy pakolás jó?
Szia én rengeteg hajápolót kiprobáltam az évek során. A ricinus számomra katasztrófa, nagyon szárította a hajam. Sokszor voltak probálkozásaim natur termékekel, 1 év volt a leghoszabb ido, ez alatt ocsmány hajra tettem szert. Még a szuz kokuszolaj is lókakit sem ért. Bár ez hajtípustól is fugg persze, mert van akinek nagyon bejon. Száraz torékeny hajam van. John Frieda -nak vannak nagyon jó termékei amik gondor hajra is jók. Belinkelek párat.
Milyen hajpakolást használtok?
Kihullhat a ricinus olajtól a hajam (sok helyen olvastam és félek kipróbálni)?
Rengetegen beleesnek abba a hibába, hogy az olyan olajokat, mint a ricinus is, rákenik a fejbőrre...
NE!!! Ne! Mert ezek "haj" olajak és csak a hajhosszra szabad kenni őket.
Ha nem így csinálod hullik a hajad és orbitálisan zsíros lesz!!
Higyjétek el, nem mindegy az alkalmazás!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!