Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mennyi ideig lehet hajmosás...

Mennyi ideig lehet hajmosás nélkül kibírni, hogy ne legyen a hajnak baja tőle? Tényleg néhány hét után "beállhat" a haj öntisztulásra?

Figyelt kérdés
Biztos függ attól is,hogy milyen munkát végzünk,meg az életmódtól,de elképzelhető-e,hogy valaki évekig nem mos hajat,de nem látszik a haján?

2015. ápr. 21. 20:02
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Igen,szeretném kipróbálni.Eddig max.3 hét volt,amit kibírtam,de az biztos nem volt normális helyzet,mert közben beteg voltam.Azért is akkor próbáltam ki,mert túl gyenge voltam magam hajat mosni.

De kb 3 hét után egyszerűen nem bírtam tovább,inkább megmostam.

DE mindig kacérkodom a gondolattal,mert a hajmosás az egyik,amivel a legtöbb vizet használ az ember,és ha igazából nem is kéne,akkor az pocsékolás;nem?

Jó lenne ,ha lenne valami módszer,hogy azt a néhány hetet vagy ameddig beáll,azt átvészelje az ember.

2015. ápr. 25. 00:52
 12/27 A kérdező kommentje:

10-es;szerintem nekünk,egyeneshajú fehéreknek nemigen ad tanácsot,hogy egészen másfajta emberek,gyapjas hajúak,egészen más éghajlaton,teljesen más életfelfogással,és lehetőségekkel hogyan bírják ki a hajuk mosása nélkül.

Nagyon érdekes ugyan,de önmagában nekünk ez csak egzotikum,nemigen tudnánk vele mit kezdeni.

DE ott,köztük élve,biztos,hogy kipróbálnám.Bár biztos,hogy ott sem bírnám,azt sem,sokáig.Vagy az könnyebb lehet?Ki tudja.

2015. ápr. 25. 01:00
 13/27 anonim ***** válasza:
Hogy mit bírsz, és meddig, az nagymértékben függ a szervezeted oxigénellátásától!
2015. ápr. 25. 13:32
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

"Afrikában élnek még ma is olyan bennszülöttek, akik sárból csinálnak fejdíszt a hajukra. A fejdísz egy életre szól, soha még csak kefélni sem tudják! Nagyon vigyáznak fejdíszükre, ne hogy vizet érjen, mert nem csinálhatnak másikat amíg élnek."

#10! Adnál ezzel kapcsolatban egy linket? Szívesen olvasnék erről a szokásról.

"Hogy mit bírsz, és meddig, az nagymértékben függ a szervezeted oxigénellátásától!"

#13! Ezt hogy érted? Annak a dolognak, hogy nem mos hajat valaki, szerinted köze van az oxigénhez?

2015. ápr. 26. 07:18
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem, ha ennyire érdekel a téma, motoszkál benned ez a gondolat, akkor előbb-utóbb biztosan belevágsz. :-)

Adtam egy linket korábban a vaddisznósörte keféről. Azt elolvastad? Szerintem a kefe segíthet átvészelni azt az időszakot. Sztem olvasd el, ami a linken van - ha még nem tetted.

Mi innen vettünk:

[link]

Csak az jó, amiben egyáltalán nincs műanyag, gumi!

100% sörte és fa nyél. (Ezekhez lentebb kell görgetni az utóbbi linken bejövő oldalon.)

2015. ápr. 26. 07:26
 16/27 A kérdező kommentje:
15-ös;köszönöm,szerintem van ilyen természetes sörtekefém,több is,egyenes is meg hengeres is ,amivel a haj végét lehet szárítani.
2015. ápr. 26. 16:14
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Akartam még kérdezni, hogy hosszú-e a hajad, illetve, hogy lány/fiú vagy-e, de ha jól tippelem, lány és valószínűleg hosszú a hajad. :-)

Ezt egyébként csak amiatt kérdeztem volna, mert rövid hajjal biztosan könnyebb az átmenti időszak, főleg extra rövid hajjal.

2015. ápr. 26. 17:40
 18/27 A kérdező kommentje:

Igen ,lány lennék,bár idősebb;és inkább hosszabb a hajam.olyan vállig érő.És szürkés-fehéres - amilyen mostanában a divat....- .És vékonyszálú,nyamvadt,egyenes.

A hosszabb haj könnyebben tartható rendben szerintem;

különben mindig puha,lottyadt kalapokat hordok,nem vagyok frizurás.

Szerintem,ha férfi lennék,és rövid hajam lenne,sokkal kevésbé gondolkodnék a rengeteg vízhasználaton,hiszen akkor nem sok vizet fogyasztana a hajmosás.Meg télen utána a szárítás,áramot se.

2015. ápr. 26. 18:51
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát, még annyi jutott eszembe a vízhasználattal/vízfogyasztással kapcsolatban, hogy esetleg moshatja az ember lavórban a haját és akkor azt a vizet nem engedné le azonnal a lefolyóba, hanem amikor kisdolgozik, azt leönthetné a megmaradt vízzel. :-)

Illetve, ha csak tiszta vízzel mos vki hajat, akkor szintén így járhat el és mondjuk a megmaradt vizet lehetne használni a kerti növények öntözéséhez pl. Már, ha kertes házban él az ember.

Ha belevágsz a hajmosás nélküli életbe, kitartást kívánok!

2015. ápr. 27. 11:40
 20/27 Hajú Kék válasza:

Meglepődve olvasom, hogy a vizet "sajnálod", de az elektromos hajszárítást használod! (Azzal ártasz a legtöbbet a hajadnak, meg a hajsütővel, vasalással!)

Ha el akarod kezdeni a mosás nélküli hajviseletet, akkor egy fél citromot mosás után először a fejbőrre nyomj rá mindenhol, ha marad, a többi részre is. Formázd meg így a frizurádat, és ne fésüld-keféld sokat száradásig. (Kicsit keményíti a hajad, mintha bezselézted volna. Jól formázható.)

Ezután csak a sörtés kefédet használd. Ha valahol elfekszed, vagy változtatni akarsz az irányán a frizurádnak, vattára csepegtetett citromlével kend ott be.

Sok sikert!

2015. aug. 4. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!