Vegánok, hol vagytok?
Az 5 pont a kérdező 5 pontjára válasz. Azt próbáltam megindokolni, hogy miért lenne problémás, ha hirtelen felborulna a jelenlegi helyzet és mindenkinek magának kellene vadásznia. Nem azt mondtam, hogy a jelenlegi helyzet jó, hanem azt, hogy a hirtelen változás rosszabb lenne.
Persze ma már be lehet szerezni azokat a növényeket és kiegészítőket amikkel teljese mértékben mellőzhető a hús különösebb problémák nélkül, de a növényekből nehezebben jut hozzá a szervezet a szükséges anyagokhoz. Jóval tudatosabban kell összeállítani az étrendet, ami lássuk be nem megy mindenkinek. Ezért gondolom, hogy van létjogosultsága a húsevésnek. Ezzel kapcsolatban nem arra kell gondolni, hogy együnk húst hússal és igyunk mellé egy kis turmixot húst, hanem figyelembe venni, hogy nem csak végletek vannak.
Az ipart elvileg emberek irányítják. Annak a következménye, hogy kényelemre és biztonságra vágyunk, akár mások kárán is. A jelenlegi helyzet az emberek természetéből adódik, amit nem lehet varázsütésre megváltoztatni.
Sziasztok!
Én vega vagyok és csak pár dolgot szeretnék hozzászólni ezekhez. Mellesleg nem értem a kérdésben mit jelent ez: vegánok=rendes emberek?
Nem ítélem el a vadászatot sem a húsevőket, a barátom is vadászik, ennek is megvan a maga csodája.
És mivel életben tudok maradni anélkül, hogy megölnék bárkit, bármit, ezért én ezt választottam. Nyilván, ha nem lenne elég táplálék, én is vadásznék és ennék húst.
Ezzel a növény/kő/állat érzelmi dologgal kapcsolatban meg nem értem, hogy egyáltalán, hogy jut ilyesmi eszébe valakinek, mindenesetre érdekes filozofálás :D
Ehhez csak annyit, hogy nagyon sok vega, aki például spirituális úton szeretne fejlődni, azért nem eszik húst, mert más tudatot hordoz egy állat, egy növény és egy kő is. Éppen ezért az állati tudat, amit magába juttatna, gátolná a fejlődésében (a növényivel ellentétben). Remélem segítettem így egy mondatba leírva :D Persze ez sokkal bővebb ennél.
Kérlek mondd el mi a vadászatban az a csoda
emberek...
Talán nézz utána majd, nem gyk-n foglak felvilágosítani erről, nem is lehet.
Az a baj, hogy semmit nem látsz belőle, csak annyit, hogy gyilkolás! és a legborzalmasabb az, hogy meg sem fogod próbálni megérteni, azonnal elutasítasz egy másik nézőpontot. Ez nem vezet semmi jóra, de majd meglátod.
Ez is, hogy azt írod "emberek..." abszolút lenézel egy mondatom miatt, amiről fogalmad sincs, soha semmi ezzel kapcsolatosnak nem néztél utána, nem beszéltél vadászokkal. És egyébként te mi vagy? nem ember? :)
Ezt nagyon bírom a nagy vegákban...mintha ti (annak ellenére, hogy vega vagyok, nem sorolnám magam veled egy csoportba) mintha valami felsőbbrendű emberek lennétek, pedig pont ez a másokat lenéző szemlélet, zárt gondolkodás nem vezet sehova. Szerintem szállj le a magaslóról, mert a lenézésed és a kommentjeid alapján, valamint az alapján, hogy alapvető dolgokat nem tudsz a vegetarianizmussal kapcsolatban mellesleg...semmi okod nincs arra, hogy ott legyél.
De légyszíves fejtsd ki, hogy miért vagy különb a többi embernél pusztán azért mert nem eszel húst?
Szerintem nem ez tesz valakit remek emberré: alázatossá, megértővé, szeretetteljessé, stb... Ezek egyikét sem látom benned valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!