Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Vegánok, hol vagytok?

Vegánok, hol vagytok?

Figyelt kérdés
Szóval...vannak itt még rajtam kívül vegánok, rendes emberek?

2015. márc. 8. 21:29
1 2 3
 1/26 Argloss ***** válasza:
31%

A Vegeta bolygóra költöztek és köveket esznek te álszent növénygyilkos!

Mi az összefüggés a rendes emberek és a vegán életmód között?

2015. márc. 8. 21:37
 2/26 A kérdező kommentje:

miért, na pont erről filóztam

ha azt mondod egyek követ, a kőnek akkor az nem fáj, vagy mivel több egy saláta egy kőnél

mivel kevesebb? akkor a kőnek nem fáj ugyanúgy

2015. márc. 8. 21:49
 3/26 Argloss ***** válasza:
35%

Igazából lényegtelen, hogy mitől több vagy kevesebb valami, valaki. Az egész nézőpont kérdése...

Nem azért eszünk, hogy más élőlényeket kínozzunk, hanem azért, hogy a saját életünket biztosítsuk, ahogy ezt teszi az összes többi élőlény is a világon. Lényegtelen, hogy mit eszel, semmit nem változtat azon, hogy milyen ember vagy. Az életben maradáshoz mindenképpen ölsz akár növényt akár állatot eszel. Mi magunk is kaja vagyunk rengeteg élőlénynek. Az emberek mindenevők, szerintem nem lesz valaki pusztán attól rendes ember, hogy ettől eltér.

2015. márc. 8. 22:20
 4/26 A kérdező kommentje:
Én azért mondtam le a húsról, hogy más élőlényeket ne kínozzanak azért, hogy én megehessem őket
2015. márc. 9. 06:42
 5/26 anonim ***** válasza:
58%
Vannak itt rajtad kívül vegánok, pl. Én :-)
2015. márc. 9. 07:55
 6/26 A kérdező kommentje:
dejó
2015. márc. 9. 15:44
 7/26 Argloss ***** válasza:
33%

A baktériumok és a növények is élőlények. Az állatokat nem élve fogyasszuk el, viszont a növényeket igen.

Érdekelne kicsit bővebben megfogalmazva a véleményed, mert így csak divatbohóckodásnak tűnik az egész, ami szerintem meggyalázza az egész szemléletmódot.

2015. márc. 9. 17:53
 8/26 A kérdező kommentje:

divatbohóc tudod ki, konkrét kérdéseket várok

az egészségemet leszarom, meg miből lesz hiányom, persze a vitaminokat pótlom, de az egész, hogy még anno 14 évesen először húst, majd később semmi állatit nem ettem, az minden azért van, mert becsülöm annyira az állatokat és vagyok annyira lelkiismeretes, hogy nem eszem meg őket

majd ha húst akarok enni, akkor fogok egy nyulat, elvágom a torkát, megnyúzom és megeszem, nem megveszem a boltba

ja és a növény hányszor kiabál, hogy ne együk meg, a növény érez fájdalmat, szóval

kérdezz

2015. márc. 9. 17:59
 9/26 Argloss ***** válasza:
35%

Én nem akarlak meggyőzni az életmódoddal kapcsolatban. Engem csak érdekel, hogy milyen gondolatok vannak mögötte.

Itt vannak kérdőjeles kérdések:

A növények is reagálnak a külső hatásokra, nem érdekük meghalni. Miért jobb az ő halálukat okozni, mint egy állatét? (ha nem visít valami, akkor már nem is számít?)

Ha az állat se adna ki hangot, akkor azt is nyugodt szívvel megennéd?

Ma már tart ott az orvostudomány, hogy kiiktassák a fájdalomérző központot. Ha képesek lennének olyan genetikailag módosított állatokat tenyészteni amik egyáltalán nem éreznének fájdalmat, akkor azokat megennéd? Miért/miért nem?

Ha az állatok nem ennék meg egymást, akkor szerinted mi lenne a környezettel? (Az embert nem tartod a tápláléklánc részének?)

Egy hivatásos vadász, a feldolgozó üzemek gyorsan végeznek az állatokkal. Kezdőként te hosszas szenvedést okoznál nekik. Biztos, hogy elfogadhatóbb ez, mint boltban vásárolni?

Milyen módon befolyásolja az ember értékét az, hogy milyen típusú táplálkozást folytat?

2015. márc. 9. 19:35
 10/26 A kérdező kommentje:

bocs, de csak nevetni tudok rajtad, nem érted, hogy itt az a lényeg, hogy.....

kérdéseidre válaszolok, de alapjában ha te nem vagy nyitott az én gondolkodásomra, akkor elcsesztem

1,te viccelsz, vagy tényleg komolyan írod, a növények a földből nőnek, nem tudnak a szemembe nézni és stb.. egy növény nem hal meg, elpusztul, felveszi a tápanyagokat és növekszik, szóval ehhez ennyit

2,nem, nem enném meg, az állatok velünk vannak itt, nem értünk, az, hogy táplálékpiramis, meg háromszög egy egoista baromság, egy szűklátókörű, istenhívős komplett bedumált fszság

3,mi az, hogy csak azért, hogy a fsz ember tudjon zabálni az állatokat szétcseszik, kit érdekel az ilyen, mindent az embernek mi? fúj persze, hogy azokat sem enném meg, miattam semmilyen állat nem fog meghalni, abszurd, hogy sokan húszt esznek...

4,persze egyék, szomorú, kegyetlen ilyet látni, de ez kell, tudjuk mihez, a baj ott kezdődik, hogy az ember lusta, lemegy a boltba, aki húst eszik, ölje meg maga az állatot, majd akkor meglátom hányan ennének húst, de mindegy, sok lenne..

5,nemtudom, nézz dokumentum filmeket erről, ez az állatok kizsákmányolása, kezd itt: [link] de persze túlságosan gyáva leszel hozzá, vagy ha meg is nézed akkor meg, hm itt biztos nincs ilyen és társai

2015. márc. 9. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!