Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mi van akkor, ha valaki...

Mi van akkor, ha valaki egyáltalán nem eszik húst?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy az ember a húsól lesz erős, meg okos. Mennyire igaz ez? Egyik ismerösöm vega, és amióta nem ezsik hőst, eléggé legyengült, kisápadt.
2010. febr. 6. 15:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
31%
Nem lessz a gyomrában sose hús. Nahát méglyet, nagynehezen rájöttem.
2010. febr. 6. 15:51
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Elvileg lehet pótolni a húst...de én nem próbálkoznék vele, nagyon nehéz elérni ugyanazt a hatást, és hús pedig kell, mert mint tudjuk, nem csak az igaz, hogy "erő, izom, vodkát iszom", húst is kell azért enni, és akkor szép szexi embör leszöl!
2010. febr. 6. 15:59
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm kb 2 éves korától nem bírja megenni a húst, mostmár felnőtt, de még mindig undorodik tőle. De nincs semmi eü-i problémája, egyetemet végzett, diplomás nő. Hogy erős-e azt nem tudom, szerintem éppen annyira erős, mint a vele egykorú értelmiségi nemsportoló nők többsége :)
2010. febr. 6. 16:04
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Hát hőst ne egyen, mert mert az nagy falat lenne! De a vörös húsokban van a vas és más fontos tápanyag.
2010. febr. 6. 16:17
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg aki erős szervezetű, az bírja a vega életmódot. Aki viszont hajlamos vérszegénységre, gyenge,sovány, az inkább ne próbálkozzon. Unokatesóm kórházba került, mert nem evett húst, legyengült,rosszul lett. Viszont a nővérem már lassan 7 éve húsmentes, és semmi problémája nincs. Egy próbát megér, de ha sápadt leszel, szédelegsz és legyengülsz, inkább egyél. Vagy próbáld csak lecsökkenteni a hús mennyiségét, mondjuk heti vagy havi egy alkalomra. Mivel a túl sok hús sem jó, egészségtelen.
2010. febr. 6. 18:20
 6/15 anonim ***** válasza:
39%
Egyél húst, mindenevők vagyunk. Ellenkező esetben egy cingár, szerencsétlen leszel, aki mindig szédeleg és nincs egy csepp ereje sem.
2010. febr. 8. 21:51
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem eszem húst és igen jó erőben vagyok,az agyam is jól szuperál!Az ismerősöd esetében pedig meg kellene vizsgálni,hogy mit csinál rosszul.Gyengeségének millióegy oka lehet!
2010. febr. 17. 09:20
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Így igaz,tápanyaghiány okozza a gyengeséget,de ez húsevőnél is előferdül.Ha körültekintően táplálkozik a vegetáriánus,nem léphet fel hiánybetegség,sőt.Vajon a számtalan vegetáriánus sportoló hogy bírja szuflával?!
2010. febr. 19. 16:09
 9/15 anonim ***** válasza:

[link]

Itt a "'Tápértékek és tápanyagok'" részt érdemes átfutni, a vegetáriánus étrendben szerepel a tojás, és tejtermékek is megfelelően elkészítve. Nekem ezzel az lenne a bajom, hogy rohattul nem akarok ennyire odafigyelni az étrendemre, így is van épp elég bajom. Amit linkeltem, az ugyan egy wikipédiás link (és mint tudjuk, az meg elég megbízhatatlan néha), de biztos vagyok benne, ha ez alapján keresel, akkor találsz róla hitelesnek tekinthető leírásokat/cikkeket is.

Utolsónak: ammm...én ezt azért nem hallom/látom minden nap a hírekben, hogy olyan sok vegetáriánus sportoló lenne, gondolom te se ilyen mértékben gondoltad. Bár nyílván léteznek vega sportolók is.

2010. febr. 19. 19:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Szembe kell szalljak nehany velemennyel :) En 3 eve vagyok vega, tojast es tejtermeket sem eszem.. es nem vagyok legyengult.. a koncentracio es turokepessegem is jobb. amiota nem eszek doglott allatokat allitolag baratsagosabb a termeszetem, jobb az empatias keszsegem, nem vagyok soha letort, keves alvassal is beerem.. a nehez etelek emesztese soha sem elonyos..
2010. ápr. 5. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!