Aki nem eszik húst mivel pótolja, viszi be a fehérjét?
Na, ez engem is érdekelne, mert én sem eszem húst.
És vérszegény vagyok, alacsony a vasam. Kaptam most vastablettát.
Amúgy a májkrémet megeszem.
és a tojást is.
A darált húst is minimális mennyiségben pl. rakott dolgoknál, Bolognainál.
spenótot is megeszem.
esetleg tanács is jöhet, miben van sok vas.
köszi
DE undorodom a hústól:S
öklendezem, ha meg kell ennem.
Akkor mivel pótoljam?
Darált hús kva kevés.
Spenótban sok a vas.
Az ember vegyes táplálkozásra van kódolva, de a húst lehet pótolni. A húst ma túlságosan nagy mennyiségben fogyasztjuk. Kizárólag mint aminosavforrásra van szükségünk rá, és MINDEN eszenciális aminosav megtalálható a növényekben, csak tudni kéne melyikekben. Ha ez nem így lenne, akkor a vegánok éhenhalnának, holott jónéhányan kiemelkedő sportteljesítménnyel büszkélkedhetnek.
Egyél meg naponta 1-2 DIÓT (+ dióféléket pl. paradió, kesudió...) azok nagyon jót tesznek az emberi szervezetnek alapból is. Amikor a nővérem vegetáriánusként élt évekig, akkor neki is a diót ajánlották...
A vérszegénységre pedig CÉKLÁT egyél. Ha rákeresel a neten a céklára, kiderül, hogy az egyik legegészségesebb növény, rengeteg benne a vas és sok egyéb vitamin, ásványi anyag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!