Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Vannak gyógynövényes altatók?

Vannak gyógynövényes altatók?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mindig is nagyon nehezen aludtam el esténként (független attól, hogy milyen korán kelek), van, hogy órákig csak forgolódok, ezért nem tudom magam reggelre kipihenni rendesen.

Gondoltam, veszek valamilyen gyógynövényes altatót. Valeriana Relaxot ajánlották a gyógyszertárban, ám ez nem vált be.

Gyógyszert viszont semmiképp sem szeretnék szedni.

22 éves lány vagyok, nyugodt, nem stresszelek, nem idegeskedek. Amúgy nem vagyok rossz alvó, képes vagyok egyhuzamban 10-12 órákat is aludni (ha időm engedi, de ez ritka).

Csak az elalvás megy nagyon nehezen.

Létezik valamilyen gyógynövényes kapszula, ami az elalvásban segít?

Köszönöm előre is!

2014. márc. 21. 15:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2014. márc. 21. 21:17
 2/12 anonim ***** válasza:
Orbáncfű tea stresszoldó, nyugtató. De kismamák nem ihatják és egyes idegrendszeri problémák esetén sem javallt. Esetleg megpróbálhatsz kalcium pezsgőtablettát is bevenni, az is álmosít. Persze csak néha, nehogy kalciumtúladagolás legyen a vége.
2014. ápr. 1. 23:39
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. ápr. 3. 16:03
 4/12 anonim válasza:
a gyógyszertárban elmondják,de elvileg némelyik függőséget okoz,csakúgy,mint a rendes altató
2014. ápr. 4. 14:07
 5/12 A kérdező kommentje:
A gyógyszerek igen. Ezért írtam, hogy nem azt akarok, hanem gyógynövényeset.
2014. ápr. 5. 22:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Sedacur Forte.

Lefekvéskor, a tervezett elalvás előtt fél órával kell bevenni. Csak természetes anyagokat tartalmaz, nem szoksz rá, de segít. Nekem legalábbis bevált, pedig iszonyú rossz alvó voltam, vagyok és leszek is.

[link]

Itt bár gyógyszernek írják, ne tévesszen meg, ahogy a tájékoztató is leírja, csak gyógynövény van benne, semmi szintetikus.

2014. ápr. 15. 12:25
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. ápr. 17. 14:44
 8/12 anonim ***** válasza:
Levendula is segíthet. Illóolaj formájában párologtatóba vagy illóolajos mécsesbe, de tiszta illóolajat vegyél pl. Aromax vagy Primavera márkájút, ezek 100%-ban természetesek. Létezik levendula fürdőolaj, tiszta jó minőségű pl. a bencés boltokban kapható levendula fürdőolaj, természetes összetevőkkel. Tényleg csodálatos illata is van, mi még a kisgyereket is ebben fürdetjük, ha meghűlt, immunerősítő is, nem is mossuk le róla, úgy töröljük csak meg fürdés után. Levendulából lehet teát is készíteni, érdemes itt is megbízható forrásból venni. Levendulaszörp is van, de ebben a formában inkább frissítő, de nagyon finom :-P. Fontos, hogy jó minőségű, tiszta alapanyagú terméket vegyél teljesen megbízható forrásból (gyógyszertár, gyógynövényüzlet).
2014. ápr. 20. 14:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Citromfű tea. Stresszoldó.
2014. jún. 4. 02:45
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi, de azzal kezdtem, hogy nem vagyok stresszes, nincs semmi gondom ezen a téren.
2014. jún. 4. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!