Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az eltolódott alvásidőt hogy...

Az eltolódott alvásidőt hogy lehet altatók nélkül előbbre hozni?

Figyelt kérdés

Az van, hogy én egy igazi éjjeli alak vagyok.

Ez következik persze abból is, hogy jelenleg egyetemista vagyok, és éjjel jobban tudok tanulni, ha nincs minden zaj körülöttem. De most már kezd zavarni, hogy nem tudok elaludni előbb mint hajnali 5 de volt olyan is, hogy fél hét. Szervi bajom nincs.

Az orvos szerint erőltetni kell, és előbb lefeküdni, ennél nagyobb hülyeséget nem hallottam még - hiába fekszem le én hajnali egy órakor, ha pár óra múlva fitten ébredek, és olyan, mintha nem is aludtam volna, rendesen aludni pedig csak hajnalban tudok újra.

Még jó hogy az óráim délután vannak.

Komolyan, más ezt hogy csinálja?

A három műszakban dolgozók hogy csinálják?

Nálam csak tolódik és tolódik, és nem vagyok képes visszaállítani, kinek van tapasztalata ilyen alvászavarral?

2014. márc. 12. 23:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban!

[link]

(Akik kiléptek a Gergely-naptár kötelmeiből és szubjektív idő szerint élnek)

:)

2014. márc. 12. 23:55
 2/10 anonim ***** válasza:

Klubleírás:

.... Ami egyébként nem is annyira szubjektiv, hiszen az ember valodi bioritmusa eltér a Föld 24 órás forgási idejétől és kb. 30 órás. Akik kevésbé rabjai a tarsadalmi diktatumoknak, azok ezt jobban érzik, és allando konfliktust jelent számukra.

2014. márc. 12. 23:55
 3/10 A kérdező kommentje:
:) Háááát ez zseniális! :) Ezen most nagyon röhögök, valóban, és milyen igaz, tényleg így van, meglepő, hogy nem gondoltam még erre. De mit lehet ellene tenni hát?
2014. márc. 13. 00:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Passz.:)

Kilépni a mókuskerékből és magánpraxist építeni, vagy bármi olyan köteléket, ami korlátoz a saját ritmusban, letenni.

Te már egyetemista vagy, már nincs sok hátra addig!:)

Főleg ha délután vannak az óráid, akkor nincs probléma!:)

2014. márc. 13. 00:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Te most szivatsz engem? :D Vagy komolyan mondtad? Hány éves vagy? Van Neked is magánpraxisod? Nehari, nem fikázlak, csak olyan, hát, picit furán hangzik - vagy tényleg gondolod, hogy ez megvalósítható? És ha majd gyerekeim lesznek? Bár a barátnőm is úgy szoktatta a kiscsaját, hogy a gyerek nem hajlandó már tíz előtt felkelni, aztán még tévézget, cserébe későbbig is fent lehet. Na persze, én itt még nem tartok. :) Van ilyen klub is, amit írtál? Nekem nincs iwiwem, szóval nem tudom megnézni, máshol nincs klub?
2014. márc. 13. 03:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Addig kell tologatni, amíg a későiből korai nem lesz. A nyári szünetben meg is csinálhatod. Éjszakai műszakban vállalj munkát, ha végeztél.
2014. márc. 13. 17:38
 7/10 anonim ***** válasza:
6: Igen, csak az ciklikus. 10 nap alatt alszol 9-et kb, mindig egyre később kezded...:) Nem lehet a 24 órás ciklust tartani.
2014. márc. 13. 22:21
 8/10 anonim ***** válasza:

A 10 napból 9 csak az átállás idejére van, aztán vissza kell állni a 24 órás ciklusokra.

Vagy megpróbálhatsz korán kelni, hogy könnyebben elaludj korán. Ez nem mindig vált be, a tologatást még nem próbáltam.

2014. márc. 14. 20:14
 9/10 anonim ***** válasza:
8: De az alapprobléma az, hogy NEM 24 órás az alvási ciklusa... Nem tud ráállni.
2014. márc. 14. 23:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :) egyébként most próbálgatom én is ezt a "nem visszahúzni hanem tolni tolni" dolgot.
2014. márc. 16. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!