Az eltolódott alvásidőt hogy lehet altatók nélkül előbbre hozni?
Az van, hogy én egy igazi éjjeli alak vagyok.
Ez következik persze abból is, hogy jelenleg egyetemista vagyok, és éjjel jobban tudok tanulni, ha nincs minden zaj körülöttem. De most már kezd zavarni, hogy nem tudok elaludni előbb mint hajnali 5 de volt olyan is, hogy fél hét. Szervi bajom nincs.
Az orvos szerint erőltetni kell, és előbb lefeküdni, ennél nagyobb hülyeséget nem hallottam még - hiába fekszem le én hajnali egy órakor, ha pár óra múlva fitten ébredek, és olyan, mintha nem is aludtam volna, rendesen aludni pedig csak hajnalban tudok újra.
Még jó hogy az óráim délután vannak.
Komolyan, más ezt hogy csinálja?
A három műszakban dolgozók hogy csinálják?
Nálam csak tolódik és tolódik, és nem vagyok képes visszaállítani, kinek van tapasztalata ilyen alvászavarral?
Üdv a klubban!
(Akik kiléptek a Gergely-naptár kötelmeiből és szubjektív idő szerint élnek)
:)
Klubleírás:
.... Ami egyébként nem is annyira szubjektiv, hiszen az ember valodi bioritmusa eltér a Föld 24 órás forgási idejétől és kb. 30 órás. Akik kevésbé rabjai a tarsadalmi diktatumoknak, azok ezt jobban érzik, és allando konfliktust jelent számukra.
Passz.:)
Kilépni a mókuskerékből és magánpraxist építeni, vagy bármi olyan köteléket, ami korlátoz a saját ritmusban, letenni.
Te már egyetemista vagy, már nincs sok hátra addig!:)
Főleg ha délután vannak az óráid, akkor nincs probléma!:)
A 10 napból 9 csak az átállás idejére van, aztán vissza kell állni a 24 órás ciklusokra.
Vagy megpróbálhatsz korán kelni, hogy könnyebben elaludj korán. Ez nem mindig vált be, a tologatást még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!