Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Miért hiszik sokan azt, hogy...

Miért hiszik sokan azt, hogy a hús egészséges?

Figyelt kérdés
Ezek a mai húsok,már egyáltalán nem egészségesek. Nézzétek végig a Földlakók című filmet,vagy csak nézzetek bele. Az állatokat hormonokkal teli ételekkel etetik,a nap sugaraiból semmi nem éri őket a nagy gyárakban és a mozgás szegény életmódjukról már ne is beszéljünk. És arról se beszéljünk ,hogy milyen kínszenvedések között halnak meg értetek az állatok,hogy a gyomrotokat 'jól lakassátok'. Én amióta megnéztem ezt a filmet(kb. két hónapja) nem is eszem húst. Szedek 14mg vasat/nap.
2013. jún. 4. 19:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
39%

Az emberi szervezet nem tud minden aminosavat előállítani magának (Van olyan, amit életed végéig elegendő mennyiségben állít elő; van olyan, amit csak serdülőkor után tud megfelelő mennyiségben, és van olyan, amit muszáj kívülről bevinned. Nézz utána a teljes értékű fehérje, az aminosav és az esszenciális aminosavak jelentésének. )

A vas az csak az egyik része a dolognak, azzal nem lehet kiküszöbölni mindent. Ha már felnőtt vagy, akkor annyira nem számít, hogy eszel húst vagy sem, ha megfelelően állítod össze az étrended; serdülőkorban és gyermekkorban azért ez már neccesebb.

Amúgy nem sok aranyos kis bocit mészárolnak le miattam, mert alapból nem bírnék megemészteni egy fél szelet rántott húst. Úgyhogy próbálok halat enni, tojást, mert nem akarok mindenféle hiánybetegséget. (Rengeteg állatunk van, úgyhogy a tojás amit eszünk, és a hús, amit a családom eszik, nem valami génmanipulált szenvedő marhacsordától vagy ketreces csirkétől származik. És elég jó soruk van, ott a nagy udvar, a kínszenvedésük nem tart tovább 10 másodpercnél, úgyhogy én nem sajnálom őket.)

Elhiszem, hogy a nagyüzemekben rossz az állatoknak (és én sem értek egyet azzal, hogy bezárják az állatokat egy szűk, sötét, betonozott, állott levegőjű helyiségbe), de akkor miért nem veszel ismerőstől húst, aki állatokat tart?

2013. jún. 4. 19:58
 12/24 anonim ***** válasza:
42%

nyugi, jól csinálod,jól gondolod,ne foglalkozz a lehurrogókkal, olvass utána máshol is, pld Kína tanulmány, ha egyáltalán nem fogyasztanál állati eredetűt, akkor is lehet úgy válogatni, hogy egészséges legyél. a napi 14 mg vas pótlása tablettásan nem is szükséges, egyél sok zöldséget, nem csak spenótot, mint Popey, néha tablettát is, félévente csináltass egy vérvételt.

egyél sok teljes kiörlésű gabonát, ne csak búzát, hajdinát, kölest, amarántot, stb. és sok olajos magvat, lenmag, szezámmag, napraforgó, csírákat, stb.... rengeteg ilyen oldal van, ahol tanácsot kaphatsz, vagy kérdezz priviben.

a növényben egyébként nem halmozódik fel a vegyszer, ami éri, de az állatban, ami megeszi, abban igen.

2013. jún. 4. 21:55
 13/24 anonim ***** válasza:
72%

És mégis ezt az orbitális baromságot honnan veszed, hogy a növényekben nem halmozódnak fel a káros anyagok?

Egyébként csak hogy megnyugtassalak, a boltban vásárolt növények 99%-a génmódosított, műtrágyával termesztett, vegyszerrel kezelt és tartósított élelmiszer. Tehát, ha egészségesen akarsz táplálkozni, akkor gondod meg, hogy honnan és mit vásárolsz.

2013. jún. 5. 09:00
 14/24 anonim ***** válasza:
74%

# 13

Mi erről tanultunk is. :(

Csak sokan az ilyen netes magazinokból veszik a butaságaikat. Amúgy én sem fogyasztok húst gyakran, de soha nem "emberkednék" vele.

2013. jún. 5. 09:28
 15/24 anonim ***** válasza:
68%

Hogy mit szórtam a búzára?

Magára a búza növényre permeteztem erős csigaölő vegyszert,de az idén kezeltem már gombásodás ellen,ami kifejezetten rákkeltő szer,plusz kétszer műtrágyáztam,meg gyomirtóztam,sőt maga a vetőmag is kezelve van eleve.Ha ezeket a műveleteket kihagyod akkor nincs termés.Sajnos ilyen vetőmagok vannak kikísérletezve amelyek ezt igénylik,különben nincs kenyér az asztalon.Egy másiknak:Szerinted hogy hatnak a vegyszerek,ha nem szívódnának fel a növényben?Uram Isten,hol jártál iskolába?

2013. jún. 5. 09:59
 16/24 anonim ***** válasza:
53%
Megnyugtatlak, kérdező, hogy a boltokban nem tudsz egészséges eledelt vásárolni. Sem növényt, sem húst, sem az ezekből készült csodálmányokat. Ha ilyet akarsz, akkor nincs mese, neked magadnak kell megtermelned. Kíváncsi vagyok, akkor mit fogsz itt kérdezni.
2013. jún. 5. 16:17
 17/24 anonim ***** válasza:
35%

"Mindent boltban veszek,a növények nem éreznek az állatokkal ellentétben."

Ezt már néhányszor megcáfolták!

2013. jún. 5. 18:26
 18/24 anonim válasza:
Nem, azért de a boltokban árusított zöldségeket télen hogy veszed meg?? Biztos nem a fagyos földben nevelték fel te észkombány minden szar jött ment olyan vegyszerrel fújják teli ami 2 hét alatt felneveli!!
2013. jún. 11. 14:01
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

Van - e olyan - kereskedelemben is kapható - élelmiszer ami egészséges, így kellene, hogy szóljon a kérdés. Túl a gasztronómiai élvezeteken, egy valamire való, három számjegyű kg tömegű férfi, hogyan lakna jól zöldségekkel, tésztával? Próbáltam, éjjel - nappal éhes voltam.

Aztán, hogy mennyire szenvednek az állatok? Kamionsofőr vagyok, dolgoztam élő állat szállító kocsival egy ideig. Nyugat Európából hordtuk a marhákat az oroszoknak. Nagyobb a becsületük a jószágoknak, mint az embernek. Időszerű lenne végre egy ember - védelmi törvény.

A hús az igazi étel. Egy vörösboros marhapöri, nokedlivel, fokhagymás uborkasalátával. Na, az már valami.

2013. jún. 21. 18:46
 20/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, a szállítás lehet ,hogy emberi,de a kivégzésük és feldolgozásuk-még élve- egyáltalán nem állathoz méltó.

Ajánlom figyelmedbe a "Földlakók " című filmet youtube-on.

Majd ,ha végig nézted-ha birod- akkor beszélgessünk.Oké?:)

2013. jún. 21. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!