Nagyon sokan adnak virslit vacsorára 1-2 éves babájuknak. Mennyire egészséges ez?
15 hónaposan én már a mi vacsoránkat adtam neki: vajas kenyér, sajt, sonka, rántotta, körözöttes, májkrémes kenyér, stb.
Virslit is lehet adni, csak meg kell nézni, hogy magas hústartsalmú (frankfurti vagy mangalica) legyen, és persze nem minden nap.
Ennyi idősen már mindenből azt ette, amit mi. Ahogy előttem írták, a virslit,szalámit megnéztem,hogy mennyi a hús benne.
Később sem tudsz neki mindig olyan ételt adni, amit az éppen aktuális divat szerint egészségesnek mondanak.
1 éves kora óta a kedvenc kajája a lányomnak a virsli meg a májkrémes kenyér. Ha tehetné, mindennap azt enné. Most 19 hónapos és van, hogy ő veszi ki a hűtőből a virslit, hogy azt szeretne enni.
15 hónaposan a kása már inkább csak desszert volt, nem vacsora. :)
Mikor mi gyerekek voltunk, még fele ennyire sem voltak szigorú előírások a húsfeldolgozó üzemekben, mégis kaptunk virslit, párizsit, stb... Most azért már elég jó minőségű hústermékeket lehet venni, add neki nyugodtan, főleg ha szereti.
4-es vagyok
Én nagyon korán a kezébe adtam a dolgokat. :) Kb 9 hónapos volt, mikor az etetőszékben ült és elé csipegettem apró zsemlebelsőt. Szépen felszedegette a kis hurka ujjaival. :)
Aztán így szépen hétről-hétre több és változatosabb dolgok kerültek elé. Nagyon élvezte.1 éves kora körül kapott egy kanalat ő is, mikor etettem és azzal kotorászott a tányérba, emelgette a szájához.
Most múlt 19 hónapos, kb 3 hónapja egyedül eszi a főzelékféléket és a sűrűbb dolgokat. Elé rakom a kistányért és a kanalát és hajrá egyedül! A végén, mikor kevés van, akkor nyújtja a kanalát, hogy segítsek. Persze vannak még balesetek, de nagyon szépen, tisztán eszik. Amúgy is kiveri a balhét, ha véletlenül kajás lesz a keze, rögtön törölnöm kell. :)
A levesből a zöldséget, húst, tésztát ő eszi ki, a levet én adom neki. Joghurtot, krémtúrót, tésztaféléket, szendvicset szintén egyedül eszi.
Sokat rossz szemmel nézik, hogy engedem kézzel belenyúlni a tányérba, de a doktornőnk szerint sem gond, mert így fejleszti a finom mozgását is és nem nagy a valószínűsége, hogy még 20 évesen is kézzel eszik majd.
Engedd bátran, had bontakozzon ki a kis drága! :)
senki kedvét nem akarom elvenni de tudjátok Ti ,hogy mi van a virsliben és a májkrémben???
ezekkel etetni a gyereket?
csak selejt nyesedék a vágó hídról,ami már semmire sem jó,
mindenféle ehetetlen bőrke,zsír, csupa trutymó.
na ez van bennük és sok sok állomány javító.sajnos ezt eredeti forrásból tudom.
és mindegy milyen olcsó vagy drága ez a termék aki ott dolgozik,még a nevétől is wc-re szalad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!