B12 vitamin napi adag felnőtt férfiaknak?
Figyelt kérdés
Mennyi?
Vettem komplexet de csak a B12 2.5 mikrogramm valahol meg azt írják hogy 50-2000 a szükséges egy felnőtt férfinak..
Szóval?
Nem eszem húst, és abban található meg egyedül nagy mennyiségben, tojást tejet sajtot etc eszem.
2012. júl. 28. 16:33
11/16 gromo válasza:
Milligramm : 10 -3 gramm ( 10 a minusz harmadikon, csak nem tudok superscriptet)
Mikrogramm : 10 -6 gramm (10 a minusz hatodikon)
Tehát : 1 milligram = 1000 mikrogramm.
12/16 gromo válasza:
#7 : Nem tudom, te hol nézted, de a netes források közül csak egyet kettőt : Wiki : évi 1 mg ( ez napi adagra lebontva a kb. 2,7 ug/nap). Házipatika.com : 2 ug/nap, Taqplalkozas.bioenergetikus.hu : 2 ug. Nem mennék tovább, de hogy ne a netes forrásokra hivatkozzunk : A B12 napi dózisa az orvosi egyetemi tankönyvek szerint is napi 2-3 mikrogramm (ug) pl. Kertai: Közegészségtan, Cecil : Belgyógyászat, stb. Utána lehet nézni. Az elírások szerintem a mikrogramm és milligram elnézéséből adódnak.
13/16 anonim válasza:
Köszi a lepontozást. További hozzáfűzni valòm nincs a vitaminokhoz. Üdv!
14/16 KosaPaul válasza:
A B12 vitamint a bélbaktériumok elő tudják állÍtani,már ha egézséges gyomorral rendelkezik az ember.Szval fölösleges mesterséges anyagokkal mérgezni magad annak háromnegyedét úgyse tudod felhasználni.Az elszigetelt népcsoportok se szednek ilyen készÍtményeket és nincs B12 hiányuk,sőtt legtöbb ilyen népcsoport nem csak húst nem esznek de semilyen tejterméket se.Szval szerintem fölösleges ezen stresszelni:)
15/16 anonim válasza:
Viszont az elszigetelt népcsoportok nem szívnak szennyezett levegőt,nem isznak klóros csapvizet,nem stresszelnek,nem esznek vegyszeres csemegéket...sorolhatnám még:ezek mind a baktériumflórát tizedelik.Egyszerűen nem lehet összehasonlítani.Érdemes laborban megnézetni,van-e B-12-vitamin hiány,és inkább szerves formában pótolni(algák).
16/16 gromo válasza:
Valóban, a bélbaktériumok termelnek B12 vitamint, de ezt a vastagbélben teszik, ahonnan ez nem szívódik fel. Emiatt van szükség külső bevitelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!