B12 vitamin napi adag felnőtt férfiaknak?
Mennyi?
Vettem komplexet de csak a B12 2.5 mikrogramm valahol meg azt írják hogy 50-2000 a szükséges egy felnőtt férfinak..
Szóval?
Nem eszem húst, és abban található meg egyedül nagy mennyiségben, tojást tejet sajtot etc eszem.
Örülök neki, de azt kérdeztem 2.5 a napi szükséges bevitel vagy mennyi? Mert haez elég nem megyek el venni 500asat. Amúgy énis ebben gondolkodtam, de aztán sokalltam.
Szóval?
En napi 2 szemet szedek az 500mg osbol. En is kiegeszitőnek hasznalom
De, ha gondolod kerdezd meg a haziorvosod. Ezek vitaminok semmi bajod nem lesz tőle! Mivel nem eszel húst , ezért neked nyugodtan lehetne szedni 1500mg- ot is!
A #2 által belinkelt B12 készítmény egyébként az üveg felirata szerint a következő : 500 mcg (ami mikrogrammot takar). Ez a napi 2-3 ug-s szükségletet feleslegesen bőven fedezi. A miligrammos dózist vészes vérszegénység kezelésében használják, ebben az esetben a szokásos dózis 1 mg havonta !!!!
Az a komplex, amiben 2,5 mikrogramm van, tökéletesen elegendő, amennyiben vegetáriánus vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!