Fogyaszt-e valaki rendszeresen májat?
A rendszeresség alatt azt értem, hogy hetente legalább háromszor egyszerre 40-50 dekát. C éd D vitamin forrásként, továbbá hús helyett. Mivel olcsóbb mint a hús, nem éri meg manipulálni a gyártóknak.
Hosszú távon van-e valamilyen negatív hatása a rendszeres fogyasztásnak? Pozitív hatások?
(Ha valakinek csak annyi mondanivalója van, hogy biztos nem egészséges a máj, mert az a méregkiválasztás szerve... kíméljen meg az okoskodsaitól.)
#1: igen, tudom, hogy veszít a vitamintartalmából, de ez nem azt jelenti, nem marad benne semmi. Az se mindegy hogy sütjük: alacsony hőmérsékleten, lassan kell.
#2: vannak akik nem tudnak vasat kiválasztani, nekik nem is szabad májat se enni. Én éppen a vérképzés javítására akarom használni, ahhoz meg kell a vas.
Köszi, a csirkemáj is jó választás, de többször eszek sertésmájat.
A koleszterin nem érdekel, mert az csak átverés, pontosabban nem úgy érdekes, ahogy ijesztgetik vele a népet.
75%-a tényleg víz a csirkemájnak, épp mint a csirkemellnek például. :)
Én gyakran szoktam csirkemájat adni a családnak, az általad is említett előnyei miatt. De egyszerre 40-50 dekát megenni túlzásnak tartom. De ha jólesik...
A máj valóban nagyon egészséges.
Viszont az egyoldalú táplálkozás nem az. A vérképző szervek támogatására ugyanolyan jó pl. a tojás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!