Olcsóbb e a bio (vega) életmód?
Elsőre sokkal drágábbnak tűnik. Sokkal-sokkal drágábbnak, de mégis minőséginek. Finom gyümölcsök, zöldségek tele vitaminnal, és ízzel, igazi ízzel! Szeretnék egészséges étkezni, és nem szemét kajákkal táplálkozni 2012-től. (Amolyan régóta halogatott "újévi fogadalom lenne". De nem tudom eldönteni, hogy megérné e, hisz most jönnek a megszorítások, a nehéz idők...
Tudom a jó kajákból kevesebbet kíván az ember, hamarabb telítődik, mint a sok "üres" szeméttől. És egészség szempontjából mindenféleképpen megéri, de azt nem tudom, hogy a pénztárcának mennyire megterhelő mindez...
(És nem csak a kajázásra gondolok, a mosódióra, a házi szappanokra, a házi kotyvasztásokra, stb.)
Első körben próbáld meg kerülni a búzalisztet. Ha hason ló tapasztalataid lesznek, mint nekem, ragaszkodni fogsz hozzá, és akár e köré is építheted az egész étkezésed. 5-6 hét kell a valódi kipróbáláshoz.
Emellett a paleolit étrendből is egész jó recepteket lehet venni.
Viszont amit a jó kaják, szemét kaják viszonylatáról írsz, szerintem nem feltétlenül igaz. Rám pl. semmiképpen sem.
Szerintem hosszutavon az egeszseg sokkal kifizetodobb. Nem tudom fizetsz-e az orvosnak, de ha csak az orvosok dijat, meg a gyogyszerekre koltott osszeget nezzuk, mar akkor is megeri. Plusz, lehet hogy eveket koszonhetsz majd az ilyen kajaknak, es akkor mar boven megerte, ha az anyagi vonzatat nem is nezzuk.
Amugy meglepo, de minel kevesebb vegyszert hasznalsz (oblito, sampon, tusfurdo, parfum stb.) annal tobb marad amit bio kajara kolthetsz:)
Igen, én is így gondolom. Ami az egyik helyen megtérül... (az a másik helyen kiadásba megy át). Szerencsére nem kellett eddig orvosokhoz szaladgálnom, legfeljebb nátha ügyben. De tény, hogy ahogy öregszik az ember, úgy lesz szervezete kevésbé ellenálló.
Köszönöm a válaszokat!
A vega életmód olcsóbb. Képzeld, mennyi gyümölcsöt és zöldséget tudsz venni egy kiló hús árából!
De a bio életmód drága, hiszen a bio termékek tipikusan legalább kétszer olyan drágák, mint a hagyományosak. Hacsak nem magad termeszted.
A bio táplálkozás nem sokkal drágább, mint a hagyományos. Ha feldolgozatlan élelmiszereket veszel és főzöl, akkor egyben le is mondasz nagyon sok minden felesleges dologról, egyszeűen azért, mert nincs belőle bio::-)
Mi 3 éve váltottunk. Az általunk fogyasztott élelmiszerek 80-90%-a bio. Fiatalok vagyunk, krónikus betegségünk még nincs és reméljük, hogy el is kerülhető ezáltal a legtöbb. Durván másfél-kétszeres a kiadás, nyáron kevesebb, télen több.
De az egészség a legfontosabb. Reméljük, hogy egy hosszú, egészséges élet vár ránk. Tudom, hogy ez nemcsak a táplálkozáson múlik, de amit lehet, megteszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!