Egy 12 éves lánynak egy nap mennyi kalóriát kell fogyasztania? (max. )
Sziasztok!
12 éves vagyok lány vagyok,156 cm és 53 kg.
Nem vagyok túlsúlyos véleményem szerint de azért egy nádszál sem.
Van egy nem is kicsi úszógumim,amit még a szülinapom előtt szeretnék eltüntetni.
Nem fogyókúrára gondolok,mert sokan mondták,hogy még fejlődésben vagyok,ezért nem szabad.
Csak kíváncsi lennék,hogy egészséges étkezés mellett és heti 2-szeri sporttal letudnék-e fogyni,mondjuk 3-4 kg.
Mert eddig egy nap alatt 2 liter ice teát,2 nagy tál tésztát,egy csomó cukrot és csokit ettem.
Viszont úgy gondolom ezen változtatni kéne.
3 hónapom van,hogy leadjak 3 kg-ot.
Sikerülhet ?
Mennyi kalóriát kéne ehhez fogyasztanom ?
Mert én úgy kb. 3000 kcalt eszek egy nap.
Tudom,hogy sok :(
A 3000 kcal rendkívül sok, ezt semmiképp se folytasd!
1500-1800 kcal táplálékbevitel a normális a te esetedben. Mozogni se felejts el, kezdjed a napod 20-30 perc kényelmes kocogással, napközben pedig kardiózz vagy aerobikozzál. (Ha ez gondot okozna, egy jól összeállított otthoni tornagyakorlat is lehet alternatíva!)
Dolgok, amiket NE fogyassz: üdítők, cukrok, csokik, krékerek, sütemények, sok tészta, chipsek, olajos magvak, gyorskaják, zsíros-olajos ételek. Ezeken kívül BÁRMIT ehetsz! Persze ügyelj a mennyiségekre és az időpontokra! Pl.: reggel, egy kiadós futás után nyugodtan bevághatsz egy lightosabb tojásrántottát zöldségekkel. Ám este, punnyadás közben ne tedd meg ugyanezt. Este elég egy alma, kicsi mézzel és joghurttal. Reggelinek viszont nem megfelelő.
Minden evés után hagyd az ételt legalább 2 órán át ülepedni a gyomrodban, csak az után mozogj!
Igyál sok folyadékot, elsősorban TISZTA VIZET! A délelőtti órákban igyál némi zöldteát, jót tesz az emésztésnek.
Szia! Én is 12 éves vagyok, 170 cm(kb), és 55 kiló. Én szoktam edzeni hetente 5-ször, következményeként, szerintem az átlagosnál izmosabb vagyok. És ugye az izom nehezebb, mint a zsír. 2-3 éve a "rokonom" leszólta a testem. Ez nem esett jól akkor, de ráadásul a testvérem kövér disznónak nevezett. Pedig egyáltalán nem vagyok az. Ebből traumám lett, és így kezdtem el figyelni mindenre. Néha kell egy rossz dolog, amitől meg tudsz változni. Én naponta max.1500 kcal-t viszek be, de általában 1000-ret. A kcal szükségleted 70%-át automatikusan elégeted. Én, ha a napi ezret nézzük akkor megmarad 300 kcal. Abból 1500-at elégetek. Szóval elég jó deficitben vagyok.
Kb én neked, ha fogyni szeretnél, akkor a napi 1000 kcal-t javasolnám, és több mozgást!!!
Remélem tudtam segíteni, ha bármi tanácsod lenne, akkor leírom az Instagram nevem!❤️ Nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban! Kitartást!!🫶🏻💪🏼
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!