Melyik rostos üdítőben nincs tartósítószer?
Általában egyikben sincs, mert hőkezeléssel tartósítják. Más kérdés, hogy miből vannak ezek az üdítők: cukor, sürítmény, mennyire műanyag. Én nem veszem be ezt a 100%-os dumát sem, láttam egy műsort, egy orvos beszélt róla, hogy semmivel sem jobbak, mint a kóla.
A különféle biolevek biztosan jobbak, de nagyon drágák. Kicsit olcsóbbak (de drágák) a Spar sajátmárkás bio levei, 7,5 dl-es papírdobozban vannak.
1 liter 450 Ft egy Aldiban kapható narancslé, ami elvileg frissen préselt, hűtőben tárolandó és csak 1 hétig áll el kb. Ezt nagyon szeretem, de nem tudom, mennyivel jobb, mint a többi. Talán jobb.
És nermég találtam a Siónak egy termékét:
Ez is nagyon jó szerintem.
A legjobb ha saját magad készíted el és csak a szükséges mennyiséget, hogy mindig frissen legyen fogyasztva. Ebben garantáltan nem lesz káros anyag. A neten találni sok ötletet.
Pl. ez! [link]
Ha jól tudom, mindegyik üdítőben van mesterségesen előállított citromsav, ami hosszú távú fogyasztása nagyon káros a szervezetre. Gyomor és bélproblémákat okoz.
A 100% arra utal, hogy 100%-os gyümölcskoncentrátumot tartalmaz. Nagy népámítás az egész...
A legjobb ha veszel narancsot és magadnak facsarod, akkor meg is érzed, hogy milyen a 100%-os narancslé :))
Ha túl tömény lesz akkor higítsd valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!