A tartósítószer lényegében hogyan tartósít?
Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 19:03
1/4 anonim válasza:
Savas pH-n nem disszociált savak a tartósítószerek, így be tudnak jutni a kaja sejtjeibe és bent semleges pH-n disszlciálnak, és már nem tudnak kijönni. A sejtből H+ távozik a disszociált sav miatt, így megváltozik a ph és a mikroorganizmusok nem tudnak elszaporodni. Most tanultuk élelmiszerhigiéniából! :)
2/4 anonim válasza:
Tartósítás = Negatív katalízis. Kémia könyvekben utánaolvashatsz.
3/4 anonim válasza:
Elpusztítja azokat a baktériumokat, amik megindítanák a bomlást. A bomlás amúgy egy természetes folyamat, nélküle nem lenne élet sem.
4/4 anonim válasza:
mikroorganizmusoknak számára szükséges víz, energia, nitrogénforrás, némi ásványi anyag és vitamin
tartósító eljárások ezek felvételének megakadályozásán, vagy életkörülmények megváltoztatásán, ahol nem képesek szaporodni illetve meghalnak(pH, vízaktivitás, eh,hőmérséklet, módosított légkör stb.. ) illetve mikrobák megölésén alapszanak (magas nyomás, UV, sejtfalukra stb-re roncsoló hatás, stb...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!