Ha 10 éve nem eszem húst, és mindennap zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiörlésű péktermékeket, sok tejet + tojást eszek, akkor egészséges vagyok?
Latom, regi a kerdes, igy nem tudom, erdekel-e meg valasz.
Elsöre azt hittem: hu, micsoda egeszsegesen eszel!
Aztan latom, h a hus elhagyasa nem azt jelenti, h mashonnan potolod a tapanyagot... :)
Meg nem irtak: "fagyasztott sültkrumpli (két marok), fél fagyasztott pizza" - ezek nem egeszsegesek, a transzzsirok miatt, pizzaban konzervaloszer is van.
Szerintem amit a köztudatban egeszseges etkezesnek hivnak, azt nagy odafigyelessel, szamolgatasokkal lehet megvalositani. Kb. a hiressegek, akik megengedhetik maguknak, hogy sajat etkezesi tanacsadojuk legyen, aki összeallitja nekik (megint mas vagy ugyanaz elö is allitja), amit etkeznek. Szerintem "atlagos" eletvitel mellett egyszerüen nincs arra lehetöseg, pl. ha majd kisgyerekeid lesznek, ha több müszakban dolgozol...stb... Bar van olyan, egeszsegügyis es nagyon tudatosan elö, gyermektelen ismerösöm, aki nagyon egeszsegesen el, teljesen husmentesen, keves szenhidrattal, DE: figyel a megfelelö tapanyagbevitelre! (Erdekes, megis pont neki nem lett gyereke, pedig nincs orvosi oka, ismeretlen ok.)
Ha valamit kihagysz az etkezesböl,amire a szervezetnek szüksege van, az (tapanyag)hianyos taplalkozas es nem egeszseges.
Szerintem ha "csak" elhagyod ami nem egeszseges, törekedsz minel termeszetesebb eteleket enni (=minel kevesbe feldolgozottat, minel közelebbit az eredeti növenyhez), es mellette etrendkiegeszitö tablettat eszel (ami meregdraga), PI-vizet iszol, akkor mar egeszsegesnek mondhato.
Amugy mas-mas velemenyek vannak arrol, mi egeszseges, nekem a paleolit etrend tünik annak... Egy idöben a hus potlasara a szojat javasoltak, mostanaban az röppent fel, szinte minden szoja genkezelt... Tojasbol azt hiszem heti 1-2-3-at javasolnak. Egyszerre több nem jo, hanem kiegyensulyozottan, rendszeresen a normalis mennyiseg.
Aztan ott van a betegsegek lelki vonatkozasa, azaz ha a tested egeszsegere tök figyelsz is, meg lelki okok is elindithatnak betegseghez vezetö allapotot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!