Ha 10 éve nem eszem húst, és mindennap zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiörlésű péktermékeket, sok tejet + tojást eszek, akkor egészséges vagyok?
Szerintem feltétlenül be kellene szerezned egy megbízható étrendet, ami biztosítja a szükségleteket. Ráadásul attól még hogy nem eszel húst, neked is kellene méregteleníteni, ma már semmi sem "tiszta". A megfázás lehet, hogy allergia, ami a szennyeződéstől jön ki. Van egy alga a spirulina, ami állítólag a legtöbb ásványi anyagot és vitamint tartalmazza, amit a szervezet az ételekből tud csak pótolni. Ezek egy részét a húsból fedezzük, vagy ritka növényekből. Úgy tudom ezt az algát sok helyen lehet kapni, vagy rendelni, többféle kiszerelésben.
A mozgás pedig lehet erőnléti, de gondolkozhatsz keleti - belső energiákat is mozgató - sportokban is.
Bösének üzenem,hogy nem mindenki fázik meg télen:)de a tej helytelenítésével kénytelen vagyok egyetérteni,ami persze sok embernek nem tetszik:többszörösen kimutatták,hogy nyákképző hatása van,elősegíti az arcüreggyulladást,a folyamatos slejmérzést a torokban(bocs)és valóban hormonokkal van tele.
A kenyértől gyarapodik a derekunk sajna,még ha az teljes őrlésű,akkor is.Nagyon okos Vagy,hogy már most gondolkozol,mert idővel lassul az anyagcserénk,és egyre nehezebb leadni az úszógumikat.Apropó,az anyagcseréd rendben van?A zöldségek milyen arányban vannak jelen az étkezésedben?Inkább zöldség/gyümölcs,vagy inkább kenyérárú,tészták?
Megismerkedtem egy nálam kicsivel idősebb lánnyal, aki vegán volt. Ő mesélt nekem erről, hogy miért nem eszik húst, és annyira megtetszett a szeretet, ahogy az állatokról beszélt, h nekem sem volt többé szivem megenni egy egykor élő állatot.
Egyébként kb egy nap ilyet eszek: sulis szendvics (teljes kiörlésű bagett + vajkrém + saláta,ubi,szezonális zöldségek + sajt) 1-2db, attól függ meddig vok suliba, ha 4-ig akkor 2. Utána itthon vmi száraz gyors kaja, pl fagyasztott sültkrumpli (két marok), fél fagyasztott pizza (250kalória a fél pizza). Este pedig banán, alma, körte, akkor mindig vmi lájtos 7 óra körül. Amikor reggel korábban fel tudok kelni akk itthon is eszek szendvicset sok paradicsommal, paprikával (több a zöldség, mint a kifli):D Tehát kb ennyi sztem ez 1500kalória körül van. Nem nasizok, néha egy egy szelet csoki.
Szép dolog ez a vegaság, de arra is kéne figyelni hogy mit eszel, nem csak arra hogy mit nem.
Te gyakorlatilag 0 fehérjét eszel, amitől lassú az anyagcseréd és gyenge az immunrendszered.
Ellenben eszel egy valag szénhidrátot túlnyomórészt lisztből, amit nem mozogsz le, meg transzzsírt a gyorskajával, hát engedd meg hogy gratuláljak!
(Az hogy a pizza 250 KILOkalória az még önmagában nem mond semmit, 250 kcal lehet 60 g cukor, egy feles abszint, vagy egy mázsa brokkoli)
Olyan szempontból jó, hogy tele van fehérjével, jóféle zsírsavakkal meg serkenti az epetermelést, szóval tápláló, de ha fogyni akarsz akkor csak kevés zsiradékot fogyassz, pl napi 1-2 sárgáját. Éppen ezért nem a legtökéletesebb fehérje forrás a tojás, mert vagy csak keveset eszel belőle, vagy el kell dobni a fehérjét, ami nem túl gazdaságos.
Ja és ha egyszerre megeszel ötöt azzal nem ellensúlyozod azt, hogy évekig nem ettél normálisan, ne ess át a ló túloldalára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!