Mit esznek a vegetarianusok? Mit vonnak ki az etrendjukbol? Mivel helyetesitik?
Szia!
Kb öt éve vagyok vegetáriánus és teljesen jól érzem magam hús,tojás és halmentesen. Tejterméket még fogyasztok de nem túl sokat. Szerintem a túlzott állati fehérje nagyon leterheli az ember szervezetét, bár könnyebb a hasznosulásuk az esszenciális fehérjéknek ha nincsenek túlzott mennyiségben. Mértékkel egészségesek tudnak lenni.
A húst a lakto-ovo vegák tej,tejtermék és tojás, a lakto-vegák tej és tejtermék valamint tofu fogyasztásával pótolják. Szerintem kezdetben ez még fontos de a fehérjefogyasztás is csak egy bizonyos mértékig tud hasznosulni.
Üdv
A VEGETÁRIÁNUS fogyaszt tejterméket és tojást, de húst, zsírt, szalonnát stb. nem. Szóval semmi olyat ami halott állatok testéból van, de olyat eszik amit az állat megölése nélkül az állattól származik.
A VEGÁN semmilyen állattól származó dolgot nem eszik. Se tejet vagy tejterméket, se tojást, se mézet.
Néhányan fogyasztanak helyetterítő pót-termékeket, de ez nem általános. Pl szójatej, zabtej, tofu, szejtán, rizstej stb.
A graham lisztből készült tésztákhoz nem kell tojás.
Egyébként kb ugyanazt ezik mint bárki más. Pl. pizzát sajt helyett tofuval. Vagy lecsót. Vagy diós tésztát. Vagy paradicsom leveset. Vagy sültkrumplit. Vagy chilisbabot hús nélkül, esetleg szójával. Vagy sütőtököt. stb stb stb.
Recepteket, tippeket itt találhatsz:
Én is csak azt tudom mondani Google a barátod.
Ez az egyik legostobább kérdés amit ezen az oldalon találtam.
A szója helyett legtöbben zöldségeket esznek. Pl. tököt, cukkinit, gombákat, padlizsánt. Ezeket ki lehet rántani, bele lehet tenni tésztafeltétbe, lehet grillezni, vagy pörköltnek is jók. Darált hús helyett apróra vágott és fűszerezett diót is szoktak használni.
A legtöbb tejszínes étel elkészíthető liszttel, nagyobb boltokban van növényi eredetű sajt is...
utolsónak: a három leghízlalóbb vega étel fogasztását fogd vissza. Krumpli, kenyér, tészta. Csak feketekenyeret, kevesebb tésztát, krumplit. Itt a tavasz, sok friss zöldség, edd azokat. Meg igyál sok teát és vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!