Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem múló gyomorprobléma?...

Nem múló gyomorprobléma? Fekély vagy reflux?

Figyelt kérdés

Évek óta gond van a gyomrommal, ami időszakosan jelentkezik. Először csak gyomorégés jelentkezett, később iszonyú, tompa gyomorszáj környéki fájdalom, nem múlt semmire, teljesen leizzadtam, hánytam a fájdalomtól. Kaptam rá gyógyszert, (sav csökkentőt) akkor elmúlt. Most megint elkezdett fájni, 2x40 mg Apo famoditint szedek, de este sokszor így is fáj, és napközben is érzem, hogy sok a savam, reggelre a torkom is fáj, mert kimarja. Tükrözésen 4 éve voltam, akkor csak felnaródást láttak. A háziorvosom meg csak legyint rá.

Hogy lehet ebből kijönni? Nem akarok folyamatosan gyógyszert szedni, főleg, hogy nem is használ igazán.

Az étkezésre figyelek, nem iszom, nem dohányzom.

2018. júl. 20. 13:25
 1/7 szamo77db ***** válasza:
Igazából ezt csak orvos tudná megmondani neked. Amúgy én is gyűlölök orvoshoz járni. Nekem is van refluxom, tükröztek is. Közben ordítottak rám, hogy "ne öklendezzen"! Számomra szörnyű volt!
2018. júl. 20. 16:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Pedig el kell menni erősebb esetleg másfajta gyógyszert íratni.

Szörnyű orvosok vannak néhány helyen.

Jobbulást!

2018. júl. 20. 16:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Sajnos sokszor előjön erősebben a reflux, be kell tartani a diétát, én Peridot vizet iszom naponta háromszor, étkezések előtt 1 órával , nekem ez bevált.

Ilyenkor amikor fellángol a betegség semmi édesség, cigi, szénsavas ital, kerüld a zsíros és fűszeres, savas ételeket.

2018. júl. 21. 06:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy refluxos életében, főleg ha nem múló, 2 évente javasolják a tükrözést, tehát neked mindenképpen ajánlott. Az apo-famotidin "csak" H2 blokkoló, ma már a PPI ( protonpumpagátló) egy korszerűbb és hatékonyabb savcsökkentő. Ebből kellene egy 3 hónapos kúra, de mindenképpen menj gasztroenterológushoz, nehogy baj legyen a felmaródásból.
2018. júl. 21. 13:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Elmegyek akkor a gasztroshoz, majd beszélek a háziorvossal, mert nem akart beutalót adni,de anélkül nem fogadnak...

Otthoni Helicobacter tesztek van értelme szerintetek? Csinált már valaki?

2018. júl. 21. 21:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Nincs értelme, mindenképpen menj orvoshoz! Ha tükrözés lesz akkor úgyis vesznek mintát. Az a biztos.
2018. júl. 22. 09:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2018. júl. 22. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!