Gyomorprobléma, reflux vagy fekély?
Egy éve gyötör egy erős hányingeres jellegű probléma ami olyan erős, hogy a testszinem fehérré változik illettve néha igen gyenge vagyok az erős hányingertől
Az orvosom felirt 2X20 mg gyomorsavlekötőt de nem vált be csak minimálisan enyhitette a panaszokat
Most 2X40 mg gyomorsavlekötőt szedek két napja de úgy veszem észre ha például rosszul kelek fel az ágyból már akkor olyan hányingerem lesz, hogy majd összeesek
Gyomorsavfelmaródás lehet a dolog vagy fekély?
Gyógyitható ez gyógyszeresen vagy műteni kell?
Orvosok nem értenek a betegségek okaihoz, ezt jó lenne megérteni.
ÁLTALÁBAN hasonló panaszok, illetve a gyomorproblémák, reflux és fekély a rossz étrendtől (a tipikus nyugati étrendtől) alakulnak ki és gyomorsav hiány okozza őket.
Gyomorsavhiány mellett nem záródik rendesen a gyomorszáj (->reflux) elszaporodhatnak mikrobák (->fekély) romlik az emésztés stb.
A kezelés? Savlekötő. Mi lesz, ha kevés a gyomorsav és savlekötőt vagy protonpumpa gátlókat adunk? Hát nem szűnik meg a probléma.
El kellene hagyni a gyógyszereket, vissza kellene térni normális, egészséges, szénhidrátszegény étrendre (meg kellene szüntetni az alacsony gyomorsavszint okát).
Ennek nézz utána, mert ezt (érdekes módon) nem mondja el a gasztroenterológus..
köszi majd utánanézek, nyilván az ember táplálkozása a gyomor szempontjából fontos
Jelenleg sajnos képtelen vagyok elhagyni a gyógyszereket olyan beteg vagyok :(
Most szedek gyomorsavcsökkentőt és hányigercsillapitót igy valahogy éppen átvészelem nagy nehezen a napokat
Pár nap múlva megyek tükrözésre igy ki fog derülni a probléma!
Akkor jobbulást és kitartást.
Ha úgy alakul írd meg mit láttak.
Nekem is pontosan ez volt!
Napi 2x40mg pantoprazol mellett nem volt gond
-Azóta nincs se kávé, se alkohol, se csoki, se nagyon édes, se sok tej és már nem kell a savlekötő!
-Egyébként sokat segít a zöld zöldség evése pl uborka, kígyóuborka, ezek semlegesítik a savat.
Kenyeret eszek így is gluténosat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!