Később könnyebb lesz? Többi lent.
Figyelt kérdés
Szklerozis multiplexem van amire Rebif injekciót kapok 3 nap egy heten. Az első hónapban egész jól megszoktam magamnak is be tudtam adni,de mar nem megy a helye nagy faj Es közben is amig kapom az injekciot Es nagyon nehezen viselem. Akivel ugyanez van ti később meg szoktatok? En felek hogy nem tudom megszokni..2017. szept. 27. 23:48
1/7 anonim válasza:
Szia. Én betaferont szurtam 1 évig 2 naponta. Szornyu volt... Nekem is feldagadt, fajt es lilult. Illetve feltem is a szuriktol. Eletem legrosszabb eve volt. Szerencsere utana jottek a tablettak ugyhogy valtottunk isnaz orvosommal.
2/7 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt! En 4.honapnal tartok de nagyon gondolkodok rajta h váltani kene mert nem birom
2017. okt. 4. 09:30
3/7 anonim válasza:
Nem lesz könnyebb később: egyre fogy a használható felület a combodon hasadon mindenhol és tudod, hogy nem lesz tőle jobb. Inkább elrontja a fehérvérsejt-arányt, megnehezítve a szervezeted fertőzésekkel szembeni védekezését. Szerintem semmi értelme az interferonoknak.
4/7 A kérdező kommentje:
ahh :( köszi a kommentet.. teljesen ugyanez jart a fejemben csak nemtudtam megfoglalmazni.. ki vagyok már ettol
2017. okt. 19. 20:29
5/7 anonim válasza:
Szia. Én copaxone-t szúrok, heti 3* már lassan 3 éve. Semmi mellékhatása, kicsi a tű. Ezt is lehetne próbálni, én csak jót tudok róla mondani. Vérképet se maceralja, viszont azóta 1 lightosabb shubom volt csak.
6/7 anonim válasza:
Sajnos nem lesz könnyebb.
Az interferonok és a copaxone hatását is inkább megkérdőjelezem. 5 év betaferon után visszamondtam azt a kezelést: volt közben 2 subom és az EDSS skálán mérhető rokkantsági fokom fokozatosan romlott.
A copaxonon lévő SM-es sorstárs ismerőseim közül sokan inkább szabadulnának tőle mint én a betaferontól tettem.
Gondold el: az interferon készítői nem ígérnek semmit, nem érnek el látványos javulást sem. Akkor mi haszna lehet, hogy elrontod a vérképedet miatta és fertőzések kivédésében gátolhatja a szervezetedet.
A copaxont annyiban jobbnak gondolom, hogy a mielin alkotóelemeit tartalmazza és juttathatja be a szervezetedbe, mégis copaxont használó ismerőseim csak msosolyognak ezen a gondolaton is.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszt! :/
2018. ápr. 2. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!