Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tudnék tenni a pánikbetegs...

Mit tudnék tenni a pánikbetegség ellen? Nem rég túl sokat futottam és alig kaptam levegőt mert meleg volt, ez megmaradt bennem és azóta alig tudok levegőt venni, miért?

Figyelt kérdés
Pánikbeteg vagyok, sok és eléggé hipochonder is.Mióta ez megtörtént rosszul vagyok napi szinten, hülyén veszek levegőt, ilyenkor a légzésgyakorlat segít, de amint abbahagyom megint, este is már alig tudok miatta aludni, hogy lehetne ezt legyőzni?

2017. jún. 30. 16:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Meg kell nyugodni. A szorongás okozza a légzési tüneteket. Ha nem figyeled görcsösen, akkor normálisan fogsz lélegezni. Nézz meg egy jó filmet (ne horrort!), vagy sétálj, csinálj olyasmit, amit szeretsz! A sport nagyon jó a szorongásra/pánikra, de ne hajtsd szét magadat! Csak szelíden!
2017. jún. 30. 16:23
 2/2 szenes43 ***** válasza:
Annak tudod az okát hogy a sok futástól alig kaptál levegőt.Az akkor volt és azt zárd le magadban. Próbálj úgy lelegezni mintha meditálnál:kifúj,majd lassan beszívja a levegőt egészen le a hasába. Olyan ütemben lélegzik ki s be ahogy érzi a szükségét. Egy idő után beszív,a hasban érzi és bent tartja de nem erőszakosan és a hasból indítva teljesen kipréseli magából az elhasznált levegőt. Nem kapkodva lélegzik mert az zsákutca.
2017. júl. 1. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!