Pma-sok? Ilyen magas tsh-val mit tudnak az orvosok kezdeni? Tsh=15
Mindenhol olvasom h 5-6al kezelik gyogyszerrel.
Meg nem volt meg a 21.napi vervetelem ugyhogy csak szetremuldozom magam itt csendben a guglival.Sehol nem olvastam h vkinek ilyen magas:(
Kapsz hormonpótlást és ennyi, a legjobban és legolcsóbban kezelhető betegség, nem gyógyítható de teljesen tünetmentesség tehető! Van ám 30-40körül is valakinek a tsh, a 15 is elég gyakori amúgy. 10 felett kialakult pm alulműködésről van szó, 10 alatt kezdeti, tünetszegény, szubklinikus állapot. Azért kell kezelni mert nőként 1-2 között kell legyen, főleg ha később akarsz babát, de a tünetek miatt is hogy ne ugorjon fel rövid időn belül 10+kg, ne legyél mosott teve :)
Nekem 10 volt, elküldtek pm UH-ra és endokrinológushoz, aki csinált még egy vérvételt hogy kiderüljön autoimmun-e és kaptam Letroxot. 6 hét múlva újra vérvétel, adagot emelt, 2 hónap múlva újra és addigra már 2 körül volt. Addig van kontroll 2havonta amíg nincs meg a megfelelő szint (ennél te is számítasz hogy hogy érzed magad!). D-vitamint és szelént kell szednem, jód, szója tilos és a glutént, cukrot, fehérlisztet érdemes csökkenteni, elhagyni nem!
Később vizsgáltak pcos-ra mert társbetegségek (PCOS, PMA, IR) de ezt érdemes letudni mert nekem pl nincs hála!
Annyi az élet vele: reggel felébredsz tiszta vízzel beveszed az előírt adagot és fél órán át nem eszel/iszol max vizet. Utána pedig minden megy tovább :) Fél évente ellenőrzés van miután beállt a szinted, 2-3évente ismét Uh. Remélem tudtam segíteni!
Egy éve ilyenkor derül ki nekem is :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!