Magas inzulin és prolaktin szinttel mit lehet kezdeni?
Köszönöm a válaszodat.
Igazából a problémám a következő:
22 éves lány vagyok és kimaradt a menstruációm. Elmentem nőgyógyászhoz, aki elküldött hormonos vérvizsgálatra. 5 hormont néztek, ezek közük csak a prolaktinom lett rossz, de az nagyon magas, emiatt MR-re megyek. Voltam inzulinrezisztencia terhelésen is, ahol az lett az eredmény, hogy a vércukrom a normális alatt van, az inzulin, meg a normális 5x-6x. Mercformin 850 mg-ot kezdtem el szedni. A magas inzulinrezisztenciával kapcsolatban sok mindent olvastam, de mindenki azt írja, hogy hízik, illetve túlsúlyos az alkata és ekkor diagnosztizálták ezt nála. Nálam ez fordítva van. Kb. 60 kiló voltam, most meg vagyok 50, mert én fogytam.
Átálltam a teljes kiőrlésű dolgokra és a cukrot kerülöm, helyette édesítőt használunk és ilyesmi.
Az lenne a kérdésem, hogy más, aki hasonló helyzetben volt/van mit eszik és mi lett az eredménye a vizsgálatoknak.
Szia
Volt már MR-ed?Egyébként más eltérés is állhat a háttérben,nem feltétlenül PCOS.Ha gondolod írj privit,szívesen segítek,nagyjából benne vagyok ezekben a témákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!