Halálfélelmem van! Depresszió, vagy pánikbetegség?
Figyelt kérdés
A Kisfiam születése óta érzem ezt a nagyon furcsa érzést. Azelőtt semmi hasonló problémám nem volt.... a mai napig vannak halálfélelmeim. .lassan egy éve! . Kíváncsi vagyok, hogy egyedül vagyok-e ezzel a problémával, az életemben minden a legnagyobb rendben van, boldognak kellene lennem. Szép helyen lakom, a parommal nagyon szeretjuk egymast! nagyon sokszor eszembe jut, hogy mi lesz ha egyik napról a másikra vége szakad. . . ha itthagyok mindent és mindenkit . Meg arra gondolok, hogy milyen jó lenne hosszú békés öregkort megérni ebben a boldogságban, békességben. . . . de biztosan nem így lesz. Nagyon nagyon rossz érzések ezek, aki nem élte át az nem is tudja. És persze beszélni én sem merek róla, még a férjemnek sem. Olvastam róla, hogy a szerotonin hormon hiánya is okozhatja ezt.2016. jan. 19. 23:42
1/6 anonim válasza:
Valószínűleg a szülés utáni depresszió kategóriájába tartozik, és szerintem néhány alkalom egy pszichológusnál már megoldhatja.
Biztosan hosszú békés életet fogtok megélni együtt boldogságban!
2/6 Salx Narval válasza:
Esetleg segíthet egy kis nyugtató tea is, pl glinkgo, citromfű, orbáncfű, majoránna, cickafark. Lefekvés előtt komló, macskagyökér, hibiszkusz, vagy a nyugtató teakeverékek. Jó hatásúak az illóolajak, esetleg fürdők is pl rozmaring, levendula, rózsa, jázmin. Mindenféle olajos magvak rágcsálása, nem kell sok belőlük. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, és a lehetőségekhez mérten tervezettek sok szabadtéri programot, lehetőleg ne lakott területen belül, legjobb a családi kirándulás. Egyénileg is érdemes valami kis sportot beiktatnod a napi rutin mellé, pl reggeli futás, biciklizés, séta, úszás. És igen, nem vagy egyedül ezzel az érzéssel de muszáj elnyomni mert megbetegít és kihat a családra is. A legfontosabb lemaradt kicsit kényeztesd magad, költs magadra, ülj be egy cukrászdába néha, vegyél egy szép ruhát vagy bármit, tedd amihez kedved van és ne legyen lelkiismeret furdalásod, hogy a családot egyszer-egyszer kihagyod a jóból.
3/6 A kérdező kommentje:
Én is eleinte szülés utáni depresszióra gondoltam,de az ilyen sokáig tartana? Ugy tudom az pár hónap utan elmúlik, nalam mar lassan egy éve lesz. Orbáncfű teát iszok estenkent, B vitamint is szedek. Sajnos magamra es a kikapcsolódásra nem jut idő. Egyedül vagyok a picivel, mert a párom rengeteget van távol a munkája miatt, hétvégente Főiskolán. A fiam mellé nincs segítségem, hogy el tudjak menni valahová, pedig nagyon jól esne.....mar az is feldob ha Elmegyek a boltba. Sajnos másik településre költöztünk es nem ismerek itt annyira senkit. A nap 24 óráját bent töltöm a lakásban es biztosan ez is rányomja a bélyeget a dologra, mert folyamatosan kattog az agyam! Valahogyan ki kell törni ebből, mert megfolyt. Köszönöm nektek a segítséget!
2016. jan. 20. 09:35
4/6 anonim válasza:
Hát, pontosan az a helyzet, amit leírtál. Mért költöztetek pont oda? Amíg nem vissza dolgozni, addig interneten tartsd a kapcsolatokat.
A szülés utáni depresszió eltarthat egy évig, de neked itt nemcsak a hormonok a bajaid, hanem a magány.
5/6 Salx Narval válasza:
Hát, így tényleg nehéz, édesanyám is így volt anno velem, egyedül egy ismeretlen városban egy új házban, apa pedig hetelt, rokonok, ismerősök távol, akkor még internet és házi telefon sem volt sehol. Sokszor mesélte, hogy magányos volt és esténként félt is mert csak pár ház volt még lakott a külvárosi új utcában. Neked sem lehet könnyebb és egyáltalán nem csodálkozok azon, hogy ez a helyzet kezd felőrölni. Talán megoldás lehet majd a közeljövőben ha eltudnád helyezni a kicsit egy bölcsiben. Akkor kicsit kimozdulhatnál, kikapcsolódhatnál és emberek közé mehetnél. Minden esetre addig is érdemes kimozdulni, neked és a kicsinek is jót tesz egy kis séta, nem oldja meg a problémádat de legalább emberek között vagy és esetleg beszélgethetsz is valakivel. Kitartást és jó egészséget nektek.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Nektek! Próbálok programokat szervezni magamnak, elterelni a figyelmem és minél több időt társaságban lenni!
2016. jan. 23. 23:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!