A kényszerbetegeknek milyen gondolataik vannak amiktől szoronganak?
Ezeket én is szoktam csinálni, de úgy, hogy valóban van értelme, pl. megnézem az ajtót be van-e zárva, vagy adok arra, hogy a díszpárna hogy áll az ágyon. Én minden lefekvés előtt pisilek, aztán elalszom. De aztán többet vagy többször már nem csinálom, mármint betegesen többször.
Van ismerősöm akinek fürdéskényszere van, és fürdik állandóan, ha teheti, pedig orvos, mégse tud magán segíteni. Egy másik ismerősöm meg az ajtót ellenőrzi állandóan, hogy zárva van-e, ő meg jogász végzettségű.
Pszichés okokra vezethető vissza, elfojtás, trauma, megfelelési kényszer stb. lehet a háttérbe. Szerintem sportolj, lazíts, jógázz, foglald el magad, hogy ne a kényszerbetegség uralkodjon rajtad. S gondolj arra, ha már egyszer megnézted, hogy az ajtó zárva van, akkor magától nem nylhat ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!