Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A kényszerbetegeknek milyen...

A kényszerbetegeknek milyen gondolataik vannak amiktől szoronganak?

Figyelt kérdés
Nagyon szorongok de nemtudom megfogalmazni, hogy mitől... Én fejben tudom, hogy mi az de nemtudom elmagyarázni. Szoktam kissebb kényszercselekedeteket is csinálni mint pl ellenőrzöm hogy be van e zárva az ajtó, megígazítok valami tárgyat, állandóan vizelési ingerem van de csak este lefekvéskor érzem és képes vagyok 6-szor lemenni a mosdóba, de sokszor nem is kell pisilnem csak úgy érzem mintha kéne.
2015. júl. 9. 13:41
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezeket én is szoktam csinálni, de úgy, hogy valóban van értelme, pl. megnézem az ajtót be van-e zárva, vagy adok arra, hogy a díszpárna hogy áll az ágyon. Én minden lefekvés előtt pisilek, aztán elalszom. De aztán többet vagy többször már nem csinálom, mármint betegesen többször.

Van ismerősöm akinek fürdéskényszere van, és fürdik állandóan, ha teheti, pedig orvos, mégse tud magán segíteni. Egy másik ismerősöm meg az ajtót ellenőrzi állandóan, hogy zárva van-e, ő meg jogász végzettségű.

Pszichés okokra vezethető vissza, elfojtás, trauma, megfelelési kényszer stb. lehet a háttérbe. Szerintem sportolj, lazíts, jógázz, foglald el magad, hogy ne a kényszerbetegség uralkodjon rajtad. S gondolj arra, ha már egyszer megnézted, hogy az ajtó zárva van, akkor magától nem nylhat ki. :)

2015. júl. 9. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!