A vallás tényleg azoknak való akiknek nincsenek saját gondolataik, véleményük, és a világ működését és az élet nagyobb dolgait nem tudják hova tenni (mint pl a halál) és inkább egy álomvilág mögé menekülnek?
Azon még nem gondolkodtál, hogy esetleg _tudják_ hogy van tovább a halál után? Annak mi értelme lenne amit írsz? Ha én úgy tudnám hogy a halállal megsemmisülök, azonnal kinyírnám magam.
Ha pedig azt kérdezed, hogy félek-e hogy utána mi lesz, akkor bevallom férfiasan, mint Bud Spencer az Én a vizilovakkal vagyok című filmben: IGEN, FÉLEK!!!
Az egyik pólust (a gonoszat) ugyanis túl jól ismerem. Istent pedig vagy ismerem, vagy nem, és átvert ez a valaki, de az biztos. De a hitem már legalább mentes mindenféle befolyástól, kizárólag személyes tapasztalatokon alapszik. Ez már nagy eredmény.
Szia!
Ennek a kérdésnek akkor lenne értelme, ha egzaktul le tudnád írni, hogy ki az, aki eredendően a saját gondolataiból építette fel a világképét.
Szia
Érdekeségnek tartom ezt a szót, és sajnos sokan nem azt értik alatta ami valójában
A Teremtő Isten létezése nem valláson alapszik, hanem azon hogy Ő hozta létre az életet. Ő egyféle utasitást adott az embernek az életet illetően és ezt mindenkire vonatkoztatja, ami nem jelenti azt, hogy mindenki szeméylesen talája ki Isten milyen imádatot fogadjon el
A Tremtő elmondta mit kér, és ehhez egyénenként mindenkinek igy kellene alkalmazkodni, nem úgy ahogy kialakitották némelyek a saját elgondolásukra kényelmükre.
Nem mi szabunk feltételeket a Teremtőnek, hanem Ő adja meg a kritériumokat, egységesen mindenkinek, és nem úgy hogy az egyiknek szabad a másiknak nem ezt vagy azt tenni
Kérdező, nagyjából jól látod a dolgokat, de azért nem ennyire egyszerű.
Az igaz, hogy a vallás a fantáziátlan embereknek való, mert helyettük mond meg mindent.
De még inkább az önállótlan embereknek való, hiszen abban aztán tényleg nem kell önállónak lenni.
Ezen kívül nagyon sokan "beleszülettek" - vagyis kis korban kapták meg ezt a tanítást, amikor még az ember nagyon-nagyon befolyásolható. Ezért óriási a tanárok felelőssége - és itt most elsősorban a 6 év alatti tanításra gondolok.
A vallásnak ráadásul nagy közösségformáló ereje is van, ami szintén fontos lehet. Közösségben az ember sokkal többet elérhet, mint egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!