Segítség! Félek, hogy a lányom bordline szindrómás! Mit tegyek?
A tüneteket nem írnám le mert nagyon hosszú aki tud segíteni az megteszi nekem hogy utána olvas.De röviden személyiség zavar.
Utána olvastam és 100%-ig illik rá.
Hangulatingadozás, dűh rohamok, ér vagdosás, beilleszkedési gondok,kiszámíthatatlanság, depresszió, agresszió stb..
Teljesen biztos vagyok benne hogy nála ez nem egy egyszerű tinédzser időszak hanem sokkal rosszabb..
hozzá teszem 17 éves tehát már régen ki kellett volna nőnie egy két dolgoz..
A kérdésem tehát hogy mondjam el neki hogy elszeretnem vinni orvos?
és ha nem akarja rangassam el? egy rövid kis cikk részlet:
borderline személyiségzavarban szenvedők nehezen kezelik érzelmi, indulati életüket. Rendkívül gyakoriak a szélsőséges érzelmi megnyilvánulások. A végletekig képesek szeretni és gyűlölni, sokszor ugyanazt az embert. Mind depressziós, mind mániás tünetek előfordulhatnak.
Szinte állandó jelleggel szoronganak, viszont a szorongásoldókhoz nagyon gyorsan hozzászoknak. Kapcsolataikban is rendkívül változékonyak; hol erősen kötődnek, hol önállóságukat bizonygatják bármi áron. Irányításra, támogatásra szorulnak, de alig tűrik azt. Indulataikat nehezen, szinte egyáltalán nem tudják kontrollálni; gyakoriak az agresszív megnyilvánulások.
Viselkedésük szélsőséges, kiszámíthatatlan. Indulatosak, gyakran manipulatívak, jeleneteket rendeznek, máskor visszahúzódóak, akár teljesen regresszív állapotba is kerülhetnek. Időnként pszichotikus tünetek is megjelenhetnek. Gyakran szenvednek éppen önmaguktól is, nincs stabil, kialakult énképü
Előre is köszönöm!
"A tüneteket nem írnám le mert nagyon hosszú aki tud segíteni az megteszi nekem hogy utána olvas."
Először is, nekem nem kell utána olvasni, neked pedig nem kellett volna.
A lányod nem biztos, hogy borderline - mert azt így írják, kedvesem - személyiségzavaros, és ha 17 éves, akkor nem is lehet az. 21 éves kor alatt nem adnak személyiségzavar diagnózist senkinek.
Szakirodalom tanulmányozása, és a lányod további terrorizálása helyett azt javaslom, hogy vidd el egy gyermek- és ifjúsági pszichiáterhez. Az majd megmondja pontosan, hogy milyen baja van, és van-e baja egyáltalán, és ha van, ki tudja belőle kezelni, ha a lányod is akarja.
Vagy borderlie, vagy pedig egyszerűen csak nincs elég figyelem rá fordítva és nem tudja hogyan hívja fel magára a figyelmet.
Necces helyzet, de mindenekelőtt ne úgy kezeld mint egy beteget, hanem mint egy felnőttet, és úgy mint a gyerekedet.
Magamból kiindulva ... nekem csak arra lett volna szükségem anno, hogy anyummal le tudjak ülni és elmesélni azt amit érzek, amit gondolok, amit szeretnék átélni, amit átéltem ANÉLKÜL, hogy megvetne, vagy kiakadna rám, megbüntetne...
Ezek a "tini-betegségek" elsősorban a családból indulnak.
Mondd el neki, hogy a te ötleted az lenne, hogy elmenjen egy beszélgetésre egy olyan emberrel, akinek meg tud nyílni, ha neked nem akar. És ahelyett, hogy gyakorikérdésezel a lányoddal foglalkozz.
Nézd meg a "Tizenhármas" c. filmet, ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!