Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Anya, hugaim, én. Miránk is...

Anya, hugaim, én. Miránk is ez a sors vár?

Figyelt kérdés

Kezdek félni.

13 éves lány vagyok, és van egy olyan érzésem, hogy női ágon van valami öröklődő betegség.

Dédmamám szívinfarktusban hunyt el, nagymamám agyvérzésben. Anya még él, de neki meg nagyon kevés vasa van. (azt hiszem valami 12-21 jó, neki meg van 1,5. ) Nagyon sokat (naponta 5-10 szer) vérzik az orra. Mostanában nekem is elkezdett. A hugaimmal semi baj nincs, de félek hogy ez valahogy öröklődik.

2013. nov. 9. 10:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
1,5-ös vasnál akár a legrosszabbra is gondolni kell. De gondolom kivizsgálták anyukádat,hogy mitől ilyen rossz az eredménye.
2013. nov. 9. 16:28
 12/15 anonim ***** válasza:
De amúgy nem a vas miatt kell ellenőrizni a vérnyomását,hanem a gyakori orrvérzések miatt. Ez és a családi háttér bizony valószínűsíti,hogy magasvérnyomásos beteg lesz.
2013. nov. 9. 16:35
 13/15 A kérdező kommentje:

Tudtommal normális a vérnyomása (pár éve annyi volt, ugyanennyi orrvérzéssel és 0,7 es vassal)

Azt pontosan nem tudom, hogy mit mondtak neki, de volt orvosnál, az utóbbi kb. 10 évben szedett mindenféle vast, de az egyiket rosszabul dolgozta fel a szervezete, mint a másikat. Most talált egy jót, de azt meg kivonták a forgalomból (-.-") azt nem tudom hogy most mit szed, de szed valamit.

2013. nov. 10. 08:16
 14/15 anonim ***** válasza:
Az ,hogy pár éve,vagy akár most is normális vérnyomása nem jelent semmit. A kor előrehaladtával az érfalakra rárakódik sok minden, csökken az erek rugalmassága,ami miatt szinte mindenkinek nő a vérnyomása. És hidd el,hogy a hajlam öröklődik,tehát neki még nagyobb esélye van erre,mint másnak.
2013. nov. 10. 08:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Remek. :/
2013. nov. 10. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!