Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Anya, hugaim, én. Miránk is...

Anya, hugaim, én. Miránk is ez a sors vár?

Figyelt kérdés

Kezdek félni.

13 éves lány vagyok, és van egy olyan érzésem, hogy női ágon van valami öröklődő betegség.

Dédmamám szívinfarktusban hunyt el, nagymamám agyvérzésben. Anya még él, de neki meg nagyon kevés vasa van. (azt hiszem valami 12-21 jó, neki meg van 1,5. ) Nagyon sokat (naponta 5-10 szer) vérzik az orra. Mostanában nekem is elkezdett. A hugaimmal semi baj nincs, de félek hogy ez valahogy öröklődik.

2013. nov. 9. 10:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Orvost kell megkérdezni.
2013. nov. 9. 10:58
 2/15 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, rémeket látsz.
2013. nov. 9. 11:01
 3/15 anonim ***** válasza:
Dédmamád és nagymamád halálát okozhatta magasvérnyomás betegség és anyukád gyakori orrvérzését is. Mivel a hajlam öröklődhet nagyon figyeljetek oda a vérnyomásotokra. És ha valami gond kell,hogy szedjetek gyógyszert!
2013. nov. 9. 11:29
 4/15 anonim ***** válasza:
Ne idegeskedj! Örülj annak, hogy Anyukádnak "csak" annyi a baja, hogy kevés a vasa, és azt kívánom, hogy sem Neki, sem a Húgodnak, sem Neked ne legyen soha semmi bajotok az életben!!! :)
2013. nov. 9. 11:41
 5/15 anonim ***** válasza:
71%
"csak" kevés a vasa?! Ennek oka van. Nőknél leggyakrabban a menzesz,de a gyakori orrvérzés is hozzásegíthet. Ami viszont lehet magasvérnyomástól. Ne idegeskedj,de főleg anyukád(te még fiatal vagy)mérje időnként a vérnyomását.
2013. nov. 9. 11:46
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. nov. 9. 13:10
 7/15 anonim ***** válasza:
4. vagyok. A csak szócskát azért tettem idézőjelbe, mert azért a vashiány mégsem olyan nagy baj, mint az infarktus, vagy az agyvérzés.
2013. nov. 9. 13:42
 8/15 A kérdező kommentje:
Persze, értettem :)
2013. nov. 9. 14:00
 9/15 anonim ***** válasza:
43%
Én is értettem,de annak is van oka,ami nem minden esetben egy "csaknyi" betegség.
2013. nov. 9. 15:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Megint a 4. vagyok. Ne gondoljunk mindjárt a legrosszabbra!
2013. nov. 9. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!