Mit tegyek, cukorbetegség?
Apukám cukorbeteg (2-es) már évek óta, de nem érdekli, nem tesz ellene semmit.Eszi a tésztát, kenyeret, édességeket.Karácsonykor már 10-es volt a cukra, akkor megijedt, és fogyózott kicsit, 2-3 hónapot, le ment szépen 7-re, de azóta újra zabál ilyen ételeket.Nagyon aggódom, mit tehetnék?Nem mellesleg anyumnak se ártana kis odafigyelés, legutóbbi vérvételen csillagot kapott az ő értéke is.Nem bírom nézni ahogy a halálba eszik magukat.Még csak 54 évesek.
Én egészségesen eszem, és mindig szívesen készítek nekik kaját, de általában ők csinálnak maguknak mást.Ma is tészta lesz a vacsijuk.
Ez a kérdés a családi kapcsolatokba való, de féltem úgy is átennék ide.
Nagyon el vagyok keseredve, tanácsokat várok.Mit tegyek?
A basmati rizsnek pont olyan íze van, mint a simának. Persze abból se lehet egy kilót megenni :)
Mondanám, hogy küldök diétás mintaétrendet, de ha nem tartják be...
Szóval nincs más ötletem, csak a sokkterápia és a kitartó baszogatás :)
Van étrendünk mert én még egy dietetikust is felkerestem, mivel pajzsmirigy alulműködésem van, és segítségre volt szükségem, és ő adott.
A kenyérsűtő meg a Moulinexnek ez a fajtája :
Nekem nem ilyen van. De a tippjeim :)
- ha van tk. program, azon süssétek, ha nincs, akkor a leghosszabb kenyérsütő programon
- tk. liszt több vizet vesz fel, mint a sima
- ne kizárólag tk. lisztet tegyetek bele, legyen benne kb. egyharmad rétesliszt (lehetőleg csírával dúsított) és jó, ha van benne korpa is
Az én receptem:
- 310-350 ml víz
- 560 gramm liszt (a fenti arányban)
- 1 csapott ek só
- 1 mokkáskanál cukor (muszáj az élesztőhöz)
- 1 zacskó szárazélesztő
- 3 evőkanál zsiradék (pl. olívaolaj)
Ez nekem mindig sikerül, kivéve a gyors programon, azzal kb. tégla lesz belőle :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!