Mit tegyek, cukorbetegség?
Apukám cukorbeteg (2-es) már évek óta, de nem érdekli, nem tesz ellene semmit.Eszi a tésztát, kenyeret, édességeket.Karácsonykor már 10-es volt a cukra, akkor megijedt, és fogyózott kicsit, 2-3 hónapot, le ment szépen 7-re, de azóta újra zabál ilyen ételeket.Nagyon aggódom, mit tehetnék?Nem mellesleg anyumnak se ártana kis odafigyelés, legutóbbi vérvételen csillagot kapott az ő értéke is.Nem bírom nézni ahogy a halálba eszik magukat.Még csak 54 évesek.
Én egészségesen eszem, és mindig szívesen készítek nekik kaját, de általában ők csinálnak maguknak mást.Ma is tészta lesz a vacsijuk.
Ez a kérdés a családi kapcsolatokba való, de féltem úgy is átennék ide.
Nagyon el vagyok keseredve, tanácsokat várok.Mit tegyek?
18:04!
Annyi beleszólásom van, hogy nekem megveszik a diétás kajákat, de körülbelül ennyi.Mindig van itthon abonett, de attól még kenyeret is vesznek.Cukor nincs itthon, nem is használunk soha, csak édesítőt.Krumplit nem engedek csinálni, de ettől függetlenül szoktak!
Azért köszi a tippeket, de mint mondtam is, ezeket mind ismerem, ahogyan ők is.
18:06!
Ó, mi a xilithez, ami ha jól tudom nyírfacukor, csórók vagyunk.Nevetségesen drága.De mit mondtam nem használunk cukrot.Egy szóval sem mondtam hogy a diploma miatt lennének intelligensek.Egyébként vendéglátós család vagyunk, szóval nálunk a habzsi-dőzsi amolyan mindennapos.Így ettek mindig, gondolom ezért nehéz lemondani nekik róla.
18:07!
Igen együtt élünk, mert a szülővárosomban járok egyetemre.
Már ez is haladás, hogy legalább nekem megveszik.
De kár elmagyarázni, mert tudnak mindent, mindenféle következményeket.Szóval felesleges kioktatnom őket.Így is mindennap beszólogatok.Egyébként sokat javult a helyzet, valamennyire szabályzom őket, ha nem itt élnék szerintem mindennap krumpli, pörkölt tésztával satöbbi lenne itthon.Faterom volt már 175 is, ahhoz képest is még most jó is.
Én gyakran készítek csirkét különbözően elkészítve grillezett, párolt, főtt zöldségekkel, és akkor úgy hogy apának is, de azért minden nap nem esznek ilyesmit.Annyira haragszom rájuk, mindig mondom, hogy ki fog játszani az unokákkal...?Szőrnyű.
Ha mértéktelenül zabálnak, tök mindegy, hogy a csökkentett CH tartalmút veszik meg, vagy a simát, teljes kiőrlésűt, vagy sem. A szüleid egyszerűen nem akarnak változtatni. Ha valaki akar, akkor tud.
Ha meg azt mondják, hogy akarnak változtatni, akkor valami dedós módszer kell, pl. tábla a falra, emlékeztetők a hűtőre, ilyesmik.
Ügyes vagy, én is feszt baszogatnám őket hasonló helyzetben :)
Talán vehetnél egy kenyérsütőt anyukádnak, és akkor ehetnétek egészséges(ebb) kenyeret olcsón. Graham lisztből, tk. csírával dúsított lisztekből (a bolti tényleg drága, 300 Ft fél kiló...)
Én javasoltam neked a CH mínuszt, ott vannak egészséges (... :)) tészták, bár pont ma láttam az Aldiban is.
De én ezeket is itthon készítem, azt hiszem már írtam feljebb.
A pörkölttel szerintem semmi baj nincs, persze ha fehér kenyérrel vagy sima nokedlivel eszik az már más.
Ja és a rizs. Abból is barnát vagy basmatit vegyetek/vegyenek, a többi nem jó a cukornak.
Gondolom az egyetemen tudsz nyomtatni, tegyél ki extrém kövér emberekről képeket a hűtőre, a spájzba, esetleg a diabetes miatt csonkolt végtagú emberekről szóló cikkeket...
Hátha a sokkterápia segít. Aközött, hogy látom, meg, hogy elvben tudok róla, hogy ilyen is lehet, elég nagy a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!