Pár napja fáj a jobb oldalam, hol ott, ahol a vakbél van (elvileg), hol a jobb csípőcsontnál, hol a jobb bordák alatt. Fekve a jobb és a bal lábamat is fájdalom nélkül fel tudom emelni, tudok guggolni is, nyomásra sem fáj a hasam, csak néha beszúrkál vagy fájdogál valami. Kihívjam a mentőket, lehet ez vakbélgyulladás? Az a baj rettenetesen félek a vakbélgyulladástól, de feleslegesen terhelni sem szeretnék a mentőket…
A háziorvos meg se fordult a fejedben? Vagy az, hogy saját lábon besétálj a sebészetre? Ha pár napja fáj, és nem mentél orvoshoz, akkor azért annyira nem félsz tőle. (Egyébként kicsi a valószínűsége, legjobb tudomásom szerint hirtelen szokott kezdődni, nem lassacskán.) Nem ettél valami nehezen emészthetők, k betűset, zsírosat?
tegnap 22:11
3/8 A kérdező kommentje:
Holnap rendel a dokim, megyek hozzá, csak most bepánikoltam. Enni nem ettem semmi durvát (pár napja annyira étvágyam sincs, de azért eszegetek könnyű kajákat) az emésztésem is tök olyan, mint mindig.
tegnap 22:13
4/8 anonim válasza:
A vakbélgyulladás nagyon tud fájni. Műtét előtt napokig koplaltattak, szomjaztattak, csak infúziót kaptam, jó sokat. Sajnos megműtöttek vele, pedig már lehet, hogy nem kellett volna, mert a koplalás hatására kijött belőlem a dinnyemag, ami az egészet előidézte. (Nálam a dinnyemag, meg a lerenyhült, lelassult bélműködés együttes hatása idézte elő a bajt. Beszorult a vakbelembe az a rohadt mag. A radikális koplalás is meggyógyított volna, de (sajnos) nem mertem kockáztatni.)
Laporoszkópos műtétem volt, nem látszik utána semmi sem. Viszont évekig éreztem a műtét helyét.
tegnap 22:30
5/8 anonim válasza:
Szódabikarbónás vizet igyál rendszeresen, napi 1 pohár langyos víz, 1 teáskanál szódabikarbóna. Ez gátolja és lehúzza a gyulladásokat + méregtelenít.
Nem ártana májméregtelenítés se. Ételek, italok, teák.
Mondjuk gyermekláncfű, fehér üröm, borsmenta, máriatövis, ezerjófű, stb.
Kedves 5. válaszoló, köszi a tippeket, reggel elmegyek a dokihoz, meglátjuk mik a további lépések, ha nem a vakbelem szórakozik, akkor fogok egyet méregteleníteni mindenképp!
ma 00:05
7/8 anonim válasza:
Megelőzésképpen írtam. Ha időnként beiktatod akkor nem kell aggódnod a gyulladásos betegségek miatt. Évente párszor érdemes méregteleníteni (a májat), van aki havonta vagy hetente beiktat 1-2 napot.
De évente 2-szer érdemes lenne beiktatni egy pár napos nagytakarítást!
Viszont ha iszod ezeket a teákat vagy szódabikarbónás vizet, tehát az ilyen gyulladásgátló, méregtelenítő cuccokat, az is jó!
ma 00:18
8/8 anonim válasza:
A böjt a legerősebb, ilyenkor csak vizet vagy ezeket a gyógyteákat szabad inni (kb. napi 2-3 liter). Ahány napot böjtöltél, annyi nap a visszaállás könnyű ételekkel, gyümölccsel vagy zöldséggel. Ez nagyon fontos, mert ha hirtelen nehéz, egészségtelen kajákkal állsz vissza, akkor súlyos mérgeződés állhat be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!