Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Érthető hogy ki akarom kerülni...

Érthető hogy ki akarom kerülni a vérvételt mert félek hogy olyan betegség derül ki aminél diétázni kell (pl. cukorbetegség, köszvény) ugyanis én nem tudok tartani diétát mert az evés a mindenem, ezért jobb, ha ez nem derül ki, jobb a struccpolitika?

Figyelt kérdés
jan. 11. 12:40
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
50. Csak olyan munkahelyen kérhetik ahol ez indokolt
jan. 11. 22:29
 52/60 anonim ***** válasza:
Ez nettó baromság :D a mostani munkahelyemen is kérték és egyáltalán nem volt indokolt. Semmi gyógyszergyár vagy ilyesmi és általános gyártósori operátor vagyok és akinek nem volt egy éven belüli laborja elküldték hogy csináltassa meg. És másoktól is hallom hogy egyre gyakoribb. Azért mert te még nem találkoztál vele nem a másik a hülye.
jan. 12. 09:11
 53/60 A kérdező kommentje:
52. Emiatt a munkahelyet simán fel lehet jelenteni meg is tenném és nem mennék el rá
jan. 12. 13:20
 54/60 anonim ***** válasza:
52: Ha el akarnak küldeni, erről írásos utasítást kell kérni. Szerintem kiderülne, hogy nem jogos.
jan. 12. 14:49
 55/60 A kérdező kommentje:
52. És nem gondolnám hogy a mai munkaerő hiányos piacon csak azért küldenek valakit el mert nem akar vérvételre elmenni
jan. 12. 14:55
 56/60 anonim ***** válasza:

A munkahelyek kérhetnek laboratóriumi vizsgálatokat az alkalmassági vizsgálat részeként. Ezek a vizsgálatok általában a következő célokat szolgálják:

Egészségügyi állapot felmérése: A munkáltató szeretné biztosítani, hogy a munkavállaló egészségi állapota megfelel a munkakör követelményeinek.

Munkakörhöz kapcsolódó kockázatok: Bizonyos munkakörök esetén, például egészségügyi vagy ipari területeken, a laborvizsgálatok elengedhetetlenek lehetnek a biztonság érdekében.

Jogszabályi előírások: Néhány iparágban jogszabályi előírások írják elő a laboratóriumi vizsgálatokat.

Fontos, hogy a munkavállalónak joga van tájékoztatást kérni a vizsgálatok céljáról és eredményeiről.

jan. 12. 15:10
 57/60 anonim ***** válasza:
Munkaero hiany?:)
jan. 12. 16:07
 58/60 anonim ***** válasza:

56:

OK, de az alkalmassági vizsgálatot épp tavaly/idén törölték el az általános munkahelyeken, csak a kiemelten veszélyes munkakörökben maradt meg, tehát ez már nem sok embert érint.

És amennyiben kérik, fontos, hogy a munkavállaló ragaszkodjon ahhoz, adjanak írásos utasítást, mert COVID oltásnál is előfordult, hogy informálisan kértek cégek oltást, miközben ilyen hivatalos politikája nem volt a cégnek.

jan. 12. 17:42
 59/60 anonim ***** válasza:
Az oltás más mint egy labor. Én a bmw-hez mentem dolgozni operátor vagyok és kértek mindenkitől labort. Eszembe nem jutott ezzel vitatkozni velük mert szerintem alap dolog amúgy is ha évente van egy labor vizsgálat. Miért kellene ragaszkodnom ahhoz hogy adjanak írásbab is utasítást?
jan. 12. 17:48
 60/60 anonim ***** válasza:
59: Természetesen ha neked nem okoz gondot, akkor nem kell. Csak általában írom annak, akit érdekel, hogy érdemes tisztában lenni a jogainkkal, főleg, ha a testi önrendelkezésről van szó.
jan. 12. 18:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!