Anális fisszúra végbél repedés! Hogyan tudjuk tünetmentessé tenni?
Azért írom le mert át estem rajta és sehol nem talaltam róla egy cikket .
Remelem aki olvassa annak tudok segíteni !
2 éve valamitől előjött és nem tudom mitől , az egyik nap arra lettem figyelmes , h olyan fájdalmam van mint még soha. Laborban meleg kammillas főzet semmit nem ért , az egésznap meleg kádban ültem csak így bírtam elviselni a fájdalmat plusz cataflam. Igen ám de , hogy jutok el orvoshoz ???
Kértem időpontot egy magánba és jól begyógyszeteztem magam. Mikor az orvosnál voltam elmondtam a bajaimat. Mondta meg kell vizsgálni. Mondtam neki de olyan gyulladásban van , h valószínűleg itt fogok maradni ha nekem elkezdi vizsgálni . Adott egy kúpot amire azt mondta has hajtó és fájdalom csillapító . Elmentem WC re és hat nem volt kellemes . Majdnem kitörtek a fogaim úgy szorítottam őket . Vizsgálatra került sor hát nem részletezem tovább de megállapította , h az van nekem. Kérdeztem mitől jöhetett ki válasz nem tudja . Elmondta 5 percbe , h rengeteg rostot
Kell fogyasztanom és sokat és sokszor enni plusz felírt egy kúpot kenőcsöt amire várnom kellet 3 napot hat addig lekapartam a falat. Amit felírt szép lassan kezdet hatni és megfogadtam a tanácsát az étkezésröl. Annak eredmény az lett hogy napi 5-6 alkalom volt a WC én . Persze mindig megszenvedtem iszonyatosan fájt majdnem elájultam . 1 hónapig voltam betegszabin. És lassan jött helyre nagyon .Rá 2 hónapra újra előjött és mehettem vissza . Ugyan úgy zajlott minden . Mondom ennek sosem lesz vége . Ételek amiket ettem. Penny zabos joghurt , teljes kiőrlésű kenyér , sok saláta , gyümölcs , gyümölcs pure stb . De ezek a kajak miatt rengeteget kellet székelnem. És így utólag rá jöttem , h ez nem jó !!!! Lassabban gyógyul megviseli a seggemet és állandóan felszakad. Elmúlt !
És még párszor elő jött de már nem voltak olyan iszonyatos fájdalmaim és elkezdtem használni a Reparon kenőcs plusz kúp! És ha éreztem hogy fáj már akkor elkezdtem használni nem akartam vissza menni a proktologushoz . Volt mikor 1-2 hétig használtam este feltettem reggel kijött kenegettem de helyre jött !
Aztán persze rá jöttem , h ez a
rengeteg rost nem jó nekem !
Elkezdtem dietazni mikor előjött !
Csak leves sok folyadék és kevés étel . Sikerült leszorítanom a gyógyulási időt 2-3 napra. Így elértem h csak reggel egy székeles és gyorsabb gyógyulási idő . Volt mikor tünetmentes voltam majdnem 1 évig .
De mikor előjön akkor számítok rá mert a sok alkohol kiszarit és a akkor szokott előjönni . Hiába iszok meg 1;5 liter vizet éjszaka akkor is előjön .
Dulcosoft este iszok belőle és reggel nincs semmi bajom , amúgy bármikor lehet inni nem vény köteles , megkeni a végbél csatornát .
Remelem tudtam segíteni ha valaki olvassa ezt és ugyanabban a cipőben jár mint amiben én voltam.
Diéta ! Leves , dulco soft , kevés szilard étel , reparon , nekem ezek csökkentették le a gyógyulási időt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!