Végbél repedés. Érezni kézzel a sebet?
Nekem volt repedés, de azt már a keletkezésekor tudtam, hogy baj van. Lehet érezni kézzel, esetleg látható is tükörrel.
Neogranormont kaptam, és Betadinet. Utóbbit ülőfürdőhöz.
Nekem is volt többször is ,mert ibs-em van ( fosás)
Reparon végbélkúp napi kétszer,a háziorvos meg írt fel kívülről bóraxos kenőcsöt,felnyomom a kúpot utána meg fél borsószemnyi bóraxos kenőcsöt kenek a végbélnyílás környékére,egy két hét alatt megszokott gyógyúlni,de volt hogy egy hónapig is használtam,belsőlegesen meg elkezdem szedni az Enterol probiotikumot napi 2x1 kapszulát,az Enterol azért jó mert erősíti a nyálkahártyát és kiszorítja a bélbaktériumokat az emésztőrendszerből,ami azért fontos mert a bélbaktériumok,begyullasztják a sebet.Ja napi 3-4 liter vizet inni hogy lágy legyen a széklet,mert a kemény széklet felsérti a végbélnyilást,tea nem jó mert vízhajtó,de a sebgyógyulást az is hátráltathatja ha pikkelysömör vagy ekcémában szenvedünk,az ekcémára jó a reparon végbélkúp,de pikkelysömör ellen nem.
Pár csepp betadinos, vagy kamillás ülőfördő (lavórba teszed, és beleülsz a vízbe 5-10 percre) jót tenne.
Ha kakálni készülsz, előtte mosd meg (csak tiszta vízet használj, ne szappanozd) és kend be neogranormonnal. Rugalmasabb lesz a sebnél, nem nagyon fáj majd székelés közben. Utána is mosakodj, és krémezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!