Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Végbél repedés. Érezni...

Pista1979 kérdése:

Végbél repedés. Érezni kézzel a sebet?

Figyelt kérdés
3 hete küzdök repedéssel, szerdán megyek dokihoz... Hosszanti külső részen van a bibi székelés után fáj, ég, csíp. Kente reparonnal és most neogranormonnal kenem, ujjal érzek egy fájdalmas hosszanti sebecske szerüséget... az normális?

#végbélrepedés #végbélfájadlom #végbélnél seb
dec. 16. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem volt repedés, de azt már a keletkezésekor tudtam, hogy baj van. Lehet érezni kézzel, esetleg látható is tükörrel.

Neogranormont kaptam, és Betadinet. Utóbbit ülőfürdőhöz.

dec. 16. 13:12
 2/7 anonim válasza:

Nekem is volt többször is ,mert ibs-em van ( fosás)

Reparon végbélkúp napi kétszer,a háziorvos meg írt fel kívülről bóraxos kenőcsöt,felnyomom a kúpot utána meg fél borsószemnyi bóraxos kenőcsöt kenek a végbélnyílás környékére,egy két hét alatt megszokott gyógyúlni,de volt hogy egy hónapig is használtam,belsőlegesen meg elkezdem szedni az Enterol probiotikumot napi 2x1 kapszulát,az Enterol azért jó mert erősíti a nyálkahártyát és kiszorítja a bélbaktériumokat az emésztőrendszerből,ami azért fontos mert a bélbaktériumok,begyullasztják a sebet.Ja napi 3-4 liter vizet inni hogy lágy legyen a széklet,mert a kemény széklet felsérti a végbélnyilást,tea nem jó mert vízhajtó,de a sebgyógyulást az is hátráltathatja ha pikkelysömör vagy ekcémában szenvedünk,az ekcémára jó a reparon végbélkúp,de pikkelysömör ellen nem.

dec. 23. 12:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Kérdező! Voltál orvosnál? Mit mondott?
dec. 23. 12:55
 4/7 A kérdező kommentje:
3 voltam,repedés van ..irt fel 2 féle krémet..azt mondta meg fog gyógyulni,wc papirt felejtsem el.Röviden ennyi
dec. 23. 15:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Köszi a választ, jobbulást kívánok!
dec. 23. 15:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Fájdalmas dolog,kiváncsi vagyok meddig kell vele szenvednem.Van egy borsónyi seb(gondolom az vizsgálat után jött elő)fáj is rendesen.Kenegetem,neogranormonnal és egy gyuladásgátló krémet irt.
jan. 1. 11:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Pár csepp betadinos, vagy kamillás ülőfördő (lavórba teszed, és beleülsz a vízbe 5-10 percre) jót tenne.

Ha kakálni készülsz, előtte mosd meg (csak tiszta vízet használj, ne szappanozd) és kend be neogranormonnal. Rugalmasabb lesz a sebnél, nem nagyon fáj majd székelés közben. Utána is mosakodj, és krémezd.

jan. 1. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!