Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lassan 8 napja vizes hasmenése...

Lassan 8 napja vizes hasmenésem van, és nem segít sem a diéta, sem az enterol, részletesebben lent... Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Természetesen már beszéltem a házi orvosommal, de ő csak annyit javasolt, hogy diétázzak, és szedjem az enterolt. Mikor másodjára hívtam, hogy nem javulok, ugyan ezt tanácsolta. Holnap kell hívnom újra, remélem, hogy ír nekem fel valami gyógyszert és elküld vizsgálatra. De addig is reménykedem, hogy valaki aki hasonló cipőben járt, tudd nekem tanácsot adni.

Már előtte 2 héttel kezdődtek a bajaim. Akkor még csak nagyon étvágytalan voltam, és ha ettem egy keveset az nem esett jól. Szóval nem karácsonyi túl evés, vagy alkohol miatt van, mert kb semmit nem ettem és nem is ittam az ünnepek alatt. Elsején kezdődött a hasmenés, de azaz "átlagos" hasmenés volt, ha lehet így hívni... Egésznap félóránkként kellet mennem. Másodikán hajnalban már hánytam is, és reggel is, de ez azóta nem történt meg, viszont azóta nagyon híg, vizes hasmenéssel küzdők. Az evéssel is voltak problémáim sokáig (még jellenleg is) Nagyon étvágytalan voltam, ha ettem akkor rosszul voltam. Most úgy ahogy, de megjött már az étvágyam, ha délelőtt eszem nincs gond, ha délután akkor rosszul vagyok. Egy kevésétel után is úgy éreztem magam mint aki túl ette magát. A legtöbb esetben evés után, f-ng*k meg b*f*gök, és jár megállás nélkül a hasam, és olyan mintha gyomor savam is lenne, de ezt b*f*gésnél érzékelem csak. Két-három napig most csak egyszer egy nap voltam wc-n, de akkor is híg hasmenésem volt, de napi 3-4 enterolt is bevettem eddig. Ma reggel egyszerre kettőt vettem be, pár órával később egyszer volt normális székletem, aztán újra többszőr is híg hasmenésem volt. Szeretnék már visszamenni dolgozni, de így nem tudok, mert olyan munka helyen vagyok, ahol nem tehetem meg, hogy félóránkét wc-re szaladgáljak. A színe is világosabb, de az állítólag lehet, az enterol miatt is. Remélem csak egy csúnya vírus, és nem epe vagy hasonlók, de már nagyon el vagyok keseredve. Ha az orvos továbbra is ugyan ezt javasolja, arra gondoltam, hogy az enterolt leváltom Immodium-ra.

#hasmenés #hányás #vizeshasmenés #hányásoshasmneésesvírus
jan. 7. 22:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem szedtem antibiotikumot. Már harmadik alkalommal is ugyanazt javasolta az orvos, szóval úgy döntöttem egyenlőre abba hagyom a gyógyszer szedést. Mert arra gondoltam, mi van ha azért van még mindig hasmenésem, mert a bélben lévő baci nem tudd kiürülni a gyógyszer miatt. Az Immodium pedig állítólag nem csak megfogja a hasat, de tisztít is, pusztítja a bacikat is vagy mi. Beszéltem délelőtt édesanyámmal és ő is azt javasolta, hogy hagyjam abba egyelőre a gyógyszert szedést, egyem azt amit kívánok, csak ne legyen nagyon zsíros vagy puffasztó.
jan. 8. 12:01
 12/19 anonim ***** válasza:

Akkor ez nagy valószínűséggel tényleg fertőzés lesz, és ki kell ürülnie - de nem biztos, hogy ez gyógyszer nélkül is menni fog. 8 nap után én nem kísérletezgetnék már, inkább irány a szakorvos, nehogy nagyobb baj legyen. Azért ez nem vicc, hiába minden folyadék és elektrolit pótlás, azért itt nagy megterhelés alatt van a szervezet, nem csak a víz, hanem a vitaminok, tápanyagok sem szívódnak fel rendesen.

Nehogy nagyobb baj legyen!

De jobbulást neked.

jan. 8. 12:24
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
jan. 8. 14:08
 14/19 anonim válasza:
Nem vagy cukros ? A cukor gyógyszer is okozhatja. Nekem egy éve, minden másnap 2X, futnom is kell néha.
jan. 8. 14:55
 15/19 A kérdező kommentje:
Szerencsére, nem.
jan. 9. 14:26
 16/19 anonim válasza:

Ez valami nagyon furcsa vírus most.

Nálam csak 2x volt hasmenés viszont puffadás és gyomorsav annál inkább illetve a világosabb széklet is, meg hangos gyomorkorgások.

Ismerős belgyógyász átvizsgált, Ő is szezonális vírust mondott mert Ő is átesett már rajta.

Hasi ultrahangra is elmentem és minden rendben volt.

Bio kult probiotikumot használok azóta, gyógyteakat, salvus vizet iszok és pár napig főtt krumplin és reszelt almán éltem, utána lett jobb, kb 2 hétig szenvedtem a hasfájással.

A sav, hasfájás elmúlt már, most sikerult egy jó kis húgyúti fertőzés is, szerdára van időpontom.

Jobban vagy azóta?

jan. 13. 22:32
 17/19 Balina válasza:

Szia. Nekem ugyanez van.

Írtam privátot.

jan. 13. 23:34
 18/19 A kérdező kommentje:
16.os, neked is ugyan ez, csak hasmenèssel. Tesóm 3 nap alatt túl volt rajta. Most már jól vagyok, de étvágyam az nincs.
jan. 14. 20:22
 19/19 anonim válasza:

Kedves 18-as, a férjem is 3 nap alatt helyrejött, de neki 2 napig hasmenése volt. 2 gyerkőcöm pedig 1 nap párszor hányt és utána semmi bajuk. Nekem se hasmenés, se hányás, de a hasfájás összes létező verziója előjött....

Jobb is utána egy kis diéta, mert annyira érzekeny lesz a gyomor még, hogy megint hasfájás lesz. Nálad milyen tünetek voltak?

jan. 15. 00:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!