Külső combizom fájdalom/húzódás. Mitől? Mikor múlik már el?
Velem is volt ilyen. Nekem felül majdnem a csípőmnél volt megnyúlva az izom ami el is szakadhatott volna de a doki ahogy látta a röntgen felvételen nem sokon múlott a dolog, egy rossz mozdulat vagy megerőltetés is okozhat ilyet egyébként. Nekem annyit mondott hogy 3-4 hét pihentetés és próbáljak olyan pozícióba ülni, feküdni amikor nyugalmi állapotban van és nem feszül felpolcolt láb is segített ebben a térdhajlatnál, illetve ha autóban ültem akkor sem fájt. Meg nekem oda fájdalomcsillapító tapaszt ajánlotta nagyon flectort leginkább pont azért mert 10-12 órán át ha ott hagyom fokozatosan adagolja és nem úgy mint egy kenőcsnél hogy felszívódik és 1-2 óra alatt ki is megy a hatása. Persze a fájdalmat nem szüntette meg csak az, mellé szedtem erős fájdalomcsillapítót is napi 2-t javasolt egyiket lehetőleg alvás előtt másikat meg ébredés után pár órával később úgy hogy lefekvés előtt 8 órával kb próbáljam meg. Meg persze pihentetést és minimális mozgást az első 1-2 hétben, utána meg könnyű sétálgatás, átmozgatás ha már nem fáj brutál módon de semmiképp se erőltessem. Nekem így kb 1 hónap alatt rendbe jött de egy huzamosabb séta után éreztem hogy fáj de közel sem volt annyira durva, de teljesen 3 hónap alatt jött rendbe, addig végig tapaszoztam baromi drága volt de legalább dolgozni már tudtam, meg élni a mindennapi életemet.
Javaslom hogy orvoshoz menj el, nézesd meg mert lehet durvább bajod van, de lehet nem, mert ha szakadás van akár részleges akkor viszont annak komolyabb következményei is lehetnek, tehát mindenképp nézesd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!