Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lassan 8 napja vizes hasmenése...

Lassan 8 napja vizes hasmenésem van, és nem segít sem a diéta, sem az enterol, részletesebben lent... Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Természetesen már beszéltem a házi orvosommal, de ő csak annyit javasolt, hogy diétázzak, és szedjem az enterolt. Mikor másodjára hívtam, hogy nem javulok, ugyan ezt tanácsolta. Holnap kell hívnom újra, remélem, hogy ír nekem fel valami gyógyszert és elküld vizsgálatra. De addig is reménykedem, hogy valaki aki hasonló cipőben járt, tudd nekem tanácsot adni.

Már előtte 2 héttel kezdődtek a bajaim. Akkor még csak nagyon étvágytalan voltam, és ha ettem egy keveset az nem esett jól. Szóval nem karácsonyi túl evés, vagy alkohol miatt van, mert kb semmit nem ettem és nem is ittam az ünnepek alatt. Elsején kezdődött a hasmenés, de azaz "átlagos" hasmenés volt, ha lehet így hívni... Egésznap félóránkként kellet mennem. Másodikán hajnalban már hánytam is, és reggel is, de ez azóta nem történt meg, viszont azóta nagyon híg, vizes hasmenéssel küzdők. Az evéssel is voltak problémáim sokáig (még jellenleg is) Nagyon étvágytalan voltam, ha ettem akkor rosszul voltam. Most úgy ahogy, de megjött már az étvágyam, ha délelőtt eszem nincs gond, ha délután akkor rosszul vagyok. Egy kevésétel után is úgy éreztem magam mint aki túl ette magát. A legtöbb esetben evés után, f-ng*k meg b*f*gök, és jár megállás nélkül a hasam, és olyan mintha gyomor savam is lenne, de ezt b*f*gésnél érzékelem csak. Két-három napig most csak egyszer egy nap voltam wc-n, de akkor is híg hasmenésem volt, de napi 3-4 enterolt is bevettem eddig. Ma reggel egyszerre kettőt vettem be, pár órával később egyszer volt normális székletem, aztán újra többszőr is híg hasmenésem volt. Szeretnék már visszamenni dolgozni, de így nem tudok, mert olyan munka helyen vagyok, ahol nem tehetem meg, hogy félóránkét wc-re szaladgáljak. A színe is világosabb, de az állítólag lehet, az enterol miatt is. Remélem csak egy csúnya vírus, és nem epe vagy hasonlók, de már nagyon el vagyok keseredve. Ha az orvos továbbra is ugyan ezt javasolja, arra gondoltam, hogy az enterolt leváltom Immodium-ra.

#hasmenés #hányás #vizeshasmenés #hányásoshasmneésesvírus
tegnap 22:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez valóban lehet vírustól, arra meg sajnos nincs gyógyszer. Arra vigyázz, hogy ki ne száradj, lehet kapni ilyen porokat a patikában ásványi anyagot pótol. Mihamarabbi gyógyulást!
tegnap 22:11
 2/14 A kérdező kommentje:
Mindenképp kifogom próbálni. Az ivással nincs problémám szerencsére, arra oda is figyelek. Köszönöm szépen.
tegnap 22:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, pontosan mit eszel, de próbálj rostosat enni, azok segítenek megfogni a megfognivalót. Nálam pl tök jól beválik a banán is. És mindenképpen váltanék enterolról valami olyasmire, amiben sokféle baktériumtörzs van, tudom ajánlani a Bio-kultot, nekem az is nagyon bevált. Jobbulást!

(Amúgy simán lehet tényleg vírus, rajtam is átment ez egy hónapja, de nem ilyen durván hasmenéssel, nálam a hányás/émelygés vonal volt 2 hétig, hát kibírtam röhögés nélkül. :D )

tegnap 22:21
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem túl sok mindent, mert nem volt étvágyam és ha ettem rosszul voltam. Pirítóst ettem magában, vagy sonka szalámival (vaj nélkül persze) teával. Körtét, almát, banánt és háztartási kekszet. Párolt zöldséget, rizstésztát, natúr csirkemellet sütöttem ezekhez, de ettől is rosszul voltam. Ma főtt krumplit, egy kis sült hússal.

Rengeteg banánt ettem ebben a 7 napban, meg háztartási kekszet, mert ezeket gond nélkül meg tudtam enni, rosszullét nélkül.

Ha olyan munkahelyem lenne, ahol eltudnék menni mosdóba bármikor, már dolgoznék, de álltalában, a 10 órás műszak alatt, 2x mehetek ki mosdóba, egyszer meg szünetre. És hiába mondanám, hogy többszőr kell kimennem, akkor azt fogják mondani, akkor maradjak inkább otthon. De ha menni kell, akkor menni kell, mert nem tudom vissza tartani... Mert van, hogy órákig semmi, és van, hogy félóránkként mennem kell. Ezt a Bio-kult-ot pedig felírtam. Köszönöm a tanácsot.

tegnap 22:41
 5/14 anonim ***** válasza:
Fáj is valahol a hasad? Ha igen, hol, mennyire?
ma 03:13
 6/14 anonim ***** válasza:
ORS por és Enterobene.
ma 06:50
 7/14 anonim ***** válasza:

[link]

Nálunk makacs hasmenésre a Bolus adstringens tabletta vált be, ez egy vény nélkül kapható bélfertőtlenítő tabletta.

ma 07:48
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem, nem fáj. Inkább csak fel vagyok puffadva.
ma 07:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Ugyenebben vagyok, csak én már 12. napja. Napi 12x, estére már friss vér is van benne :( Éjszaka is 2-3 óránként megyek.

Az én háziorvosom is hasonlóan kezelte a dolgot, szedjek lopediumot. Attól csak rosszabb lett. Szóltam neki, arra csak annyit javasolt, hogy akkor ne szedjem, helyette csak probiotikumot (Progastro 825 - 16 ezer volt egy dobozzal, és megy is rögtön a vécébe, miután megittam).

Tegnap elegem lett, és kerestem egy gasztroenterológust, mert ez így nem állapot. Ő végre meghallgatott, alaposan kikérdezett. Csütörtökön megyek hozzá, lesz széklettenyésztés, kivizsgálás. Mondjuk szerintem max 5 nap nem szűnő, nem javuló hasmenés után mindenhol ezzel kéne kezdeni.

Azt javasolom neked is, hogy legyen tenyésztés, mert ha vírus, vagy baci, arra nem biztos, hogy elég a probiotikum, a hasfogó (mint pl a Lopedium) pedig eléggé ellenjavalt, mert nem engedi kiürülni a kórokozókat a hasmenéssel.

Nem szedtél mostanában antibiotikumot? Mert én igen, 10 napig, és sajna az is tud ilyet csinálni, mivel kiirtja a jó bacikat is a bélből.

De mindenképpen menj ezzel tovább, nem várd meg, amíg rosszabb lesz.

Valaki írta fentebb, és igaza van: addig is sok-sok-sok folyadék, és orális rehidratáló por, nehogy kiszáradj. Nekem például tökmindegy, mit eszem, főtt krumpli, rizs, keksz, pirítós - minden kijön belőlem. Telefonon a gasztro doki azt mondta, egyek, amit megkívánok, csak lehetőleg ne legyen tejes és zsíros.

ma 09:58
 10/14 anonim ***** válasza:

Előző vagyok: Immodiumot ne kezdj a saját szakálladra szedni, mert ahogy fentebb is írtam, ha megáll a hasmenésed, nem ürülnek ki a bacik, vírusok, és csak rontasz a helyzeten.

Ha az orvosod nem küld tovább, mindenképpen járd ki nála a szakorvosi vizsgálatot vagy a laboratóriumit, vagy keress te egy szakorvost. Ilyen hosszan tartó hasmenést nem szabad vaktában kezelgetni kivizsgálás nélkül.

ma 10:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!