Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kettőslátás vagy túlaggodódás?

Kettőslátás vagy túlaggodódás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!

Kicsit hipochonder vagyok, eléggé beparáztam most.

Ha távolra nézek és koncentrálok, mondjuk a szoba másik végén lévő virágcserepre, akkor ha mondjuk kinyújtom a kezem, akkor az ujjambol kettőt látok, de mondom nem az ujjamra koncentrálok. Ha at ujjamra, akkor nem látok kettőt.

Barátnőm szerint megint csak rastresszeltem valamire.

Szerintetek ez normális, megnézné valaki ugyanezt a szitut?

Köszönöm

jan. 1. 08:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szerintem ide xanax kevés lesz, SSRI kellene, ami mellett szinte el is hagyhatnád a xanaxot.

A hipochondria, a túlzott és irracionális félelem az egészségi állapottól, sokszor szorongással és depresszióval társul. Az SSRI-k hatással vannak a szerotoninszintre, ami a hangulat, a szorongás, a félelem és az érzelmi stabilitás szabályozásáért felelős, szóval csökkenti a túlzott aggodalmat a testi tünetek miatt. Beszélj vele az orvosoddal, kérdezz rá.

jan. 5. 09:46
 22/25 A kérdező kommentje:

Véralvadásgátlót szedek, emellett nem lehet ssri-t szedni :/

Valószínűleg tönkre fog menni az életem, párom se nagyon tűri már ezt, ami azért érthető is.

jan. 5. 09:54
 23/25 anonim ***** válasza:

Na. Ez sem ennyire fekete fehér.

Valóban bizonyos kockázatokat hordozhat, mivel mindkét gyógyszer hatással van a véralvadási rendszerekre, de az orvosok gyakran figyelik a véralvadási paramétereket, ha a két gyógyszert együttesen szedik. Ha figyelemmel kíséri, módosíthatja az adagokat.

Összességében a két gyógyszer kombinálása bizonyos kockázatokkal járhat, de megfelelő orvosi felügyelettel biztonságosan alkalmazható.

jan. 5. 10:34
 24/25 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a trombozis bennem annyira felerősítette a hipochondriat, hogy nem mernék kockáztatni.

Mellesleg a pszichiáter sem akart felirni emiatt nekem gyógyszert

jan. 5. 10:49
 25/25 A kérdező kommentje:

Kedves #14-es!

Neked külön köszönet, hogy megcsináltad otthon, megnyugtató volt a válászod.

jan. 5. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!