Milyen gyógymód van első trimeszteres kismamának brutál köhögésre?
Figyelt kérdés
Nyeléskor a torokirritáció miatt állandó köhögés alakult ki. Hátsógarati folyás következtében. Háziorvos Ambroxolt ajánlott ami első trimeszterben nem ajánlott... Reflux gyanú is van. Rennie nem segített, Hársfa tea, Swiss gyógynövény tea/cukorka, Hagyma tea, kamilla tea, kamilla inhalálás sem. Néha már hányásig megy a köhögés. Fekvő helyzetben brutális a köhögés így alvás is nehezen megy.tegnap 23:24
1/9 anonim válasza:
Lándzsás útifű szirup? Azt nem tudom, hogy terhesen szedhető-e, de nekem az szokott használni köhögésre, illetve ami még jó az a mézes kakukkfű tea.
2/9 A kérdező kommentje:
Bizonyára az segítene a lándzsás, de a gyógyszerész lebeszélt róla, hiába volt rajta kismama jel is. 2. Trimesztertől ajánlják inkább.
ma 02:01
3/9 anonim válasza:
Ha nincs semmi gyulladás, semmi betegség, akkor próbálj mézet, mézes cukorkát, negrot, illetve simán csak igyál egy pár kortyot.
4/9 anonim válasza:
#2 nekem a nőgyógyász ajánlotta terhesség alatt a lándzsás utifűt. Igaz én a második trimeszterben voltam akkor. De ennyi erővel az első trimeszterben ha szigorúan vesszük kB semmit nem lenne szabad. Viszont a súlyos köhögés szerintem sokkal károsabb.
5/9 anonim válasza:
Én most estem át egy két víruson 24 hetesen. Konkrétan 3 napig nem aludtam és ettem a köhögéstől....izomlázam lett tőle...kutyául voltam, lázam is volt egy napig. Legyengültem. Ízlandi zúzmót javasolt a doki, sajnos nem segített. Nagyon sokat ittam, ha már enni nem bírtam. Az se segített. Végül sinupret forte mehetett az drazsé nem alkoholos és azután kezdtem javulni. Most lesz két hete, még mindig köhögök, de csak keveset. Tudok végre aludni, enni és emberek közé menni.
Az első 4 napban nem segített se a sok te, hársfatea méz citrom se semmi.
Lehet amúgy már magamtól kezdtem gyógyulni, de a sinupret jó cucc.
Lándzsás utifűből csak alkoholmenteset szabad. Van belőle, de kérni kell.
Jobbulást és kitartást!
26hkm
6/9 anonim válasza:
Ha csak irritáció, akkor felesleges rá a gyógyszer meg a gyógynövény.
7/9 anonim válasza:
Olvass utána a fenyőrügy szirupnak. Ha azt lehet terhesen, akkor az sokat segít.
8/9 A kérdező kommentje:
#5 Anonim láz nem volt, csak sajna a váladék/takony vagy nem tudom mi lecsorog a torokba és azonnal irritálni kezdi és megy a köhögés. Éjszaka alvás majdnem egyenlő a nullával. A köhögés néha száraz, néha pedig ami lecsorog feljön. Végső esetre marad a lándzsás, swiss termékből van, de nem ajánlották a gyógyszerészek.
ma 09:15
9/9 anonim válasza:
A fenyőrügy is jó. Lehet azt is terhesen és a lándzsás útifüvet is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!