Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Óriási hibát követtem el ,?!

Óriási hibát követtem el ,?!

Figyelt kérdés
23.-án kellett volna mennem az első terhességi vérvételre, hepatitis szűrésre. Sajnos rosszul emlékeztem hányra kell mennem ezért lekéstem. Leghamarabb csak ünnepek után tudok menni laborba (jan 6) de addigra pont betöltöm a 12. Hetet :/
tegnap 23:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel várhatóan csak a 40. hét környéken fogsz szülni és nem mostanság, ezért nem, akkora óriási hibát nem követtél el.
tegnap 23:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én december 25 töltöm a 12 hetet, és kiskönyvem sincs, mivel decemberben szabadságon volt a védőnő..(amikor dolgozott 1-1 napot meg nem tudott fogadni), december 30 kapok kiskönyvet utána tudok csak bármit intézni, addigra viszont 13 hetes leszek, a genetikai uh-t is az ünnepek miatt 14 hetesen fogják csinálni.

Lényegében én minden első trimeszteri vizsgalatot a 12.hét után tudok csak megcsináltatni

ma 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:
19%
nm fogadnak ijen késésel a laborban
ma 00:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő mondta hogy nem gond ha ekkor lesz megcsináltatva 🤷‍♀️ mivel előbb ugysem ad kiskönyvet, amíg nincs kiskönyvem meg nem kapok vv-re beutalót
ma 00:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Harmás vagyok a beutalo amugyis csak 10 napig ervenyes
ma 00:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem ott a 11 hét környékén vettek először vért. Sima labor, azt sem tudtam konkrétan mit néztek.

Rá egy hétre mentem kombinált genetikai tesztre, ott is vettek. Rá két hétre Nifty teszt és most két hete (28 hetes vagyok) voltam terhességi cukor vizsgálaton. Ott akkor összesen öt (!!!) adag (epruvetta) vért vettek, három vérvételből. Már nagyon elegem volt. Nálam anti testeket is kerestek.

Szóval Kérdező, elég sokszor vesznek majd vért (mondjuk a genetikai nem kötelező), a 12 héten még nem vagy elkésve, de a jövőben erre figyelj oda, mert bizonyos vizsgálatok adott hetekhez vannak kötve.

ma 00:46
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os: a 11. hét környékén volt az 1. trimeszterid, most pedig a terhességi cukorral a 2. trimeszteri, majd lesz még egy a 3. trimeszterben, a másik kettő az a genetikai vizsgálatok miatt kellett (kombinált és Nifty), aki nem kér annak az kimarad. A vérvételek nincsenek szigorúan hetekhez kötve, és 1-1 van trimeszterenként. Semmi olyat nem néznek, amit ne lehetne 1-2 héttel később vagy korábban nézni, ha valami extrém eltérés van, annak az esetek nagy részében van más tünete is. Antitestet mindenkinek néznek. A védőnő csinál a havi látogatáson vizelet gyorstesztet + mér vérnyomást, szóval ha ott valami extremitást lát (pl. fehérje vagy cukor a vizeletben vagy túl magas vérnyomás), akkor soron kívül tud küldeni a háziorvoshoz/nőgyógyászhoz esetlegesen szükséges plusz vérvétel miatt.
ma 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!