Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha daganatos beteg lennél,...

Ha daganatos beteg lennél, kemo, és sugárterápiát kapnál, és kihullana a hajad, te hagynád kopaszon, vagy parókát használnál?

Figyelt kérdés
Nem én vagyok beteg, csak feltűnt egy nőnél a tiktokon, hogy teljesen kopasz mindig. Se sapkát, se kendőt nem rsk fel. Ezzel van valami célja, vagy csak így kényelmesebb. Esetleg rájött, hogy jól áll neki? A nővérem is beteg volt régebben, és neki is kihullott a haja a kemoterápiától, de ő parókát hordott mindig. Nem szerette volna ha mindenki szánkózna rajta, vagy kérdezgetnék, hogy mi történt vele, és hogy jól van-e? Persze mindenki máshogy éli meg ezt a dolgot, ami elég kemény. De akkor sem igazán értem, hogy miért fontos mindenkinek tudnia, hogy rákos beteg? A tiktokon meg pláne fura. Mert a hölgy párbajozni szokott, és az is megfordult a fejemben, hogy azért, hogy megsajnálják, és több "ajándékot" küldjenek neki? Nem rosszindulatból kérdezem, csak érdekel, és furának tartom. Jobbulást kívánok, neki, de azért nem kell már temetni az ilyen embereket, se annyira sajnálkozni, mert a nővérem is teljesen kigyógyult belőle, és szerencsére egészséges. A haja még nem az igazi így 4-5 után sem, és még mindig inkább parókát hord, mint hogy anélkül mutatkozzon. ( Mert elég csúnya a haja még mindig, szerinte) Ti mit gondoltok? Férfiaknál nem annyira kirívó a teljesen kopasz fej, ezért leginkább női válaszolók véleményét várom, hogy ők hogy döntenének? Kopasz fej, esetleg kendő,és sapka? Vagy paróka?

dec. 23. 19:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%
Nem közszemlére tétel lenne a betegségem, azzal, hogy kopasz vagyok, és nem takargatom, senkitől sem várnék szánalmat. Egyszerűen ez van, kisebb gondom is nagyobb lenne attól, hogy ki mit gondol. Az meg a sorstársaknak is erőt adhat, ha látják, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal.
dec. 23. 20:56
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem mondtam egy szóval sem, hogy hogy kellene. De ha nem érted, miért írtam, hogy miért előny, ha valaki parókád hord, akkor sajnálom. A másik meg nem hiszem el, hogy olyan jól érzi magát egy nő full kopasz fejjel, ha előtte mindig szép hosszú haja volt, amire mindig büszke volt. Persze joga van bárkinek úgy kinéznie, ahogy akar, nincs is ezzel gond. Meg mi az, hogy engem miért zavar a nők önrendelkezése ebben a témában? Nem zavar, csak leírtam a véleményemet, hogy mit gondolok erről. Bárki leírhatja. Ez miért zavar téged?
dec. 23. 21:06
 13/24 A kérdező kommentje:
#11 Nagyon nem érted ezt a dolgot. Nem erről van szó. De talán egyszer ( ne kerüljön rá sor) ha részese leszel ennek a dolognak, akkor másként fogod gondolni szerintem.
dec. 23. 21:11
 14/24 anonim ***** válasza:
52%
Minden betegség nélkül is láttam már kopasz nőt. Elegáns angol kosztümöt viselt, szép formás feje volt, kár lett volna hajjal eltakarni, nagyon jól nézett ki. Láthatóan büszke is volt rá. Mindenki elismerően bámulta, én is.
dec. 23. 21:14
 15/24 A kérdező kommentje:
#14 Nem csak én gondolom így, és nem mondtam meg, hogy hogy kell éreznie magát egy nőnek. Ez csak az én véleményem. Ami elvileg lehetne, ha megengednéd. A nővérem pedig nő, és az ő önrendelkezése az volt, hogy parókát hord, amivel egyet értek, ha nem gond, és nem sérti az érzékeny kis lelkedet? Azt meg én bírom, hogy egyedül az összes nő nevében beszélsz! Pedig lehet többen gondolják máshogy ezt a dolgot, mint ahogy te. Ha nem zavarna a véleményem, akkor nem támadnál ilyen görcsösen indulatokkal telve, mint aki fel van háborodva. Leírom mégegyszer, ha nem világos. Ez csak az én véleményem, nem minden férfi nevében írom, nem is azok nevében, akik nem betegek. Csak a sajátoméban azok alapján amit tapasztaltam, és ahogy érzem. Ahogy empatikus módon beleképzelném magam az ilyen betegséggel küzdő emberek helyzetébe. Mint ahogy már 20x leírtam, a nővérem ezzel a betegséggel kűzdött, és ilyen helyzetbe került, így van rálátásom a dologra, és elmondása szerint tudom hogy állt ehhez a dologhoz. Az ő helyzetét ismerem, nem az összes nőét aki ilyen helyzetbe került. De nem állok távol attól, hogy belegondolva , nagyon sok nő még ugyanígy állna ehhez a helyzethez.
dec. 23. 21:36
 16/24 anonim ***** válasza:
81%

"A nővérem pedig nő, és az ő önrendelkezése az volt, hogy..."

Jah, más nők önrendelkezése meg nem az, ami a nővéredé volt.

"Ahogy empatikus módon beleképzelném magam az ilyen betegséggel küzdő emberek helyzetébe." - ha valóban empatikus módon képzelnéd magad bele magad mások helyzetébe, akkor nem támasztanál velük szemben elvárásokat, hanem elfogadnád azt, hogy mindenki úgy küzd meg ezzel, ahogy tud és akar.

"Mint ahogy már 20x leírtam, a nővérem ezzel a betegséggel kűzdött, és ilyen helyzetbe került, így van rálátásom a dologra" - nekem a velem egyidős unokatesóm volt volt rákos 20 évesen, továbbá a családunkban eléggé gyakori sajnos a rák. Úgyhogy ne hidd, hogy valami egyedülálló tudással rendelkezel és hogy ritkaság közeli hozzátarozón keresztül megtapasztalni ezt a betegséget, mert nem az.

dec. 23. 22:07
 17/24 anonim ***** válasza:
68%
Valószínűleg vennék vmi dögös parókát, de nem lenne rajtam 0-24-ben. Viszont meg kell mondjam, igen érzéketlennek tartalak. Úgy beszélsz a rákról, mintha az egy szimpla nátha lenne, amiből mindenki felgyógyul, meg a kemó is csak apró kellemetlenség, ez érződik ki a szavaidból. Hát, rohadtul nem mindenki olyan szerencsés, mint a nővéred, és akadnak betegek, akiknél ilyen súlyos élethelyzetben, sokszor komoly rosszullétekkel, halálfélelemmel küzdve huszadrangú lesz a kinézetük, és le is kakilják, hogy a környezetük mit gondol a kopasz fejükről. Mi az, hogy sajnáltatni akarják magukat, miért kell egyből azt feltételezni? Ha meg valakinél mégis ez van, akkor mi van? Ahogy írtam, igen komoly betegség, amibe sokan belehalnak, és elég változó, hogy ezt ki hogy éli meg.
dec. 23. 22:51
 18/24 anonim ***** válasza:
54%
Egyetértek az előzővel: érzéketlenségre vall amiket írsz, sőt cinikusnak találom a megjegyzéseidet.
dec. 23. 22:56
 19/24 A kérdező kommentje:
#18 Te menthetetlen vagy, és vicces hogy minden szavamat kiforgatod! Egyébként nem én ültem a magas lovon, hanem te. Nem írtam egy szóval sem, hogy egyedülálló tudással rendelkezem a témát illetően, csak azt, hogy van rálátásom a dologra. Azért írtam, hogy leírtam 20x, mert úgy tűnt nem fogtad fel. Amúgy meg milyen elvárásokat támasztanék feléjük ezt nem értem. Írtam, hogy joga van mindenkinek úgy kezelni ezt a helyzetet, ahogy akarja és tudja, de a véleményemet nem fogom megváltoztatni. Én ezt gondolom, más meg gondolhat amit akar. Egyébként jól vagy? Mert nem úgy tűnik. Mintha zaklatott lennél. Egyébként felesleges írni neked bármit is írni, mert az "süket fülekre talál" Elbeszélünk egymás mellett. Te nem érted, és nem is akarod megérteni én mit írok, és én se amit te! Picsogni meg inkább ti szoktatok nők😄 Többet ne írj ide kérlek! Kellemes ünnepeket!
dec. 23. 23:04
 20/24 A kérdező kommentje:
#19 Kit érdekel hogy minek tartassz? Elég ha én, és mások a környezetemben tudják, hogy milyen vagyok! De nem is ezért írtam ki a kérdést, hogy bárki véleményt alkosson rólam, az alapján amit írok. Nem írtam érzéketlenül erről a betegségről, tudom hogy sokan belehalnak a mai napig is, írtam hogy a nővérem kigyógyult belőle szerencsére. Amúgy meg az orvosok és az ápolók voltak a legérzéketlenebbek velük, és néha úgy kezelték őket mint valami rongyot. ( Tisztelet a kivételnek)
dec. 23. 23:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!