Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha egy felnőttnél be bizonyoso...

Ha egy felnőttnél be bizonyosodik,hogy mégis csak inkább autizmusa és adhd-je van minthogy sem személyiség zavara akkor mi lehet a terápia?!

Figyelt kérdés

Hogy egy depressziós, szorongós autista adhd-s egy felnőtt ő vele mit lehet kezdeni ha már nem gyerek?!

35 éves múltam.

ma 14:32
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mert nekem rá ment erre az egész életem hogy jócskán elhanyagolták engem!!!
ma 14:33
 2/11 A kérdező kommentje:
A kilencvenes és kétezres években voltam gyermek.
ma 14:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Pszichologus, tamogato kozeg.
ma 14:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Leszarják

Nekem xanaxot írtak fel és kész

ma 14:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan csak Taigetosz szökevények vagyunk, és már 8 milliárdan vagyunk ezen a bolygón! Nem vagy egyedül! :)

https://www.youtube.com/watch?v=pAyKJAtDNCw

ma 15:51
 6/11 A kérdező kommentje:

Ezt mire érti arról egy ember se tehet hogy sérült beteg valamilyen fogyatékossággal élő!!!

Ezt senkisem egy valaki sem akarja magának gondolom én.

ma 15:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyes ADHD-s tünetekre vannak gyógyszerek. Igaz, hogy mindegyik egy vagyonba kerül és nagyon körülményes a beszerzésük. Emellett vannak különféle hétköznapi praktikák, life hackek, amik megkönnyíthetik az ADHD-sok életét.

Autizmusra önmagában nem terápia kell, hanem önismeret és önfejlesztés azokon a területeken, amikben zavar, hogy gyengébb vagy és fejlődni szeretnél. Viszont az autistáknak (és amúgy az ADHD-soknak is), főleg akiket felnőttként diagnosztizálnak, nagyobb valószínűséggel vannak mentális betegségeik, amikhez már kellhet gyógyszeres és/vagy pszichoterápia. Pl. depresszió, szorongás, pánikzavar stb.

Van amúgy felnőtt autistáknak és ADHD-soknak is online közösségük Facebookon, sőt külön olyanoknak is, akik mindkettőben érintettek. Ezeket a közösségeket érdemes lehet megkeresni.

ma 15:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Én sem ezt az emberi életet szerettem volna élni amit kaptam.
ma 15:57
 9/11 anonim ***** válasza:

"Ezt mire érti"

Arra értem hogy sokan küzdenek ilyen problémákkal, hogy nem vagy egyedül, rengeteg elcseszett ember van, vagy így, vagy úgy.

ma 15:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Jó csakhát rossz hogy én is mint legtöbbünk a sorsunkra vagyunk hagyva és dögöljünk meg!!!
ma 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!