Autistáknak,aspergereseknek,szorongásos személyiség zavaros,szociális fóbiás,depressziós,pszichés beteg embereknek lakó otthonok hol működnek budapesten, vagy akár vidéken is!?
Ha ezek a sérült emberek egyedül magukra maradnak meghal a családjuk a közeli hozzátartozóik hogy tudják megoldani a lakhatásukat!?
Mármint igen a teljes ellátásukat!?
Azért ne haragudj de a súlyos autizmust leszamítva miért kéne lakóotthonba vonulni?! Elmész dolgozni és eltartod magad.
Elmegyógyintézet egyébként már nincs. Van a Tündérhegy meg a Talassa ház ahova be lehet jutni tb alapon pár hónapra. De ezek terápiás intézetek nem élethosszig szóló szállások. Nek hiszem hogy arra kéne berendezkedni, hogy feldja valaki az életet és tolják alá az ágytálat is. Igyekezni kell jobban lenni és visszailleszledni a társadalomba. Amit kérdeztél annak valóban könnyen lehet a vége a hajléktalan állapot hiába pontozgatták le ezeket a válaszokat. :(
Na nekem a felsoroltakból több is kijutott. Úgy oldottam meg, hogy dolgoztam 18 éves korom óta. Vettem egy kis lakást és azóta is 8 órában dolgozom. Nem könnyű. Sőt néha rohadt nehéz. Vannak időszakok mikor csak túlélem a napokat. De muszáj.
Lehet választani egy normális élet és otthon meg a kiszolgaltatott undorító helyzet között. Nyilván az előbbiért tenni kell.
Hajléktalan szálló.
Minden máshoz pénz kell. Senkit nem tart el az állam csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!